Nyrkkeilylegenda arvioi raskaan sarjan MM-ottelua – ”Jännittävät kuusi erää, sitten Wilder tyrmää Furyn”

Raskaan sarjan MM-ottelua ennen nähtiin Deontay Wilderin ja Tyson Furyn odotettu uhittelu lehdistötilaisuudessa.

Raskaan sarjan MM-ottelua ennen nähtiin Deontay Wilderin ja Tyson Furyn odotettu uhittelu lehdistötilaisuudessa. (Kuva AOP)

Asiantuntija uskoo, ettei Tyson Fury ole riittävän hyvässä kunnossa, toinen on päinvastaista mieltä.

NYRKKEILY Irlantilainen nyrkkeilylegenda Barry McGuigan arvioi Express.co.uk-julkaisussa, että brittiottelija Tyson Fury hyytyy raskaan sarjan MM-ottelussa Deontay Wilderia vastaan Los Angelesin Staples Centerissä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa.

– Niistä tulee jännittävät kuusi erää. Fury voi olla jopa pisteissä edellä, mutta odotan kriisin saapuvan ottelun viimeisellä kolmanneksella tai neljänneksellä, ja Wilderin voittavan tyrmäyksellä, McGuigan sanoi.

Fury voitti raskaan sarjan mestaruuden kukistamalla Vladimir Klitshkon Saksassa marraskuussa 2015. Sen jälkeen britti alkoi kärsiä masennuksesta, käyttää huumeita ja lihota huimaavaa tahtia. Pahimmillaan Fury painoi noin 174 kiloa.

Vaikka Fury painoi perjantain punnitustilaisuudessa vain 116,3 kiloa, mikä on vain noin neljä kiloa enemmän kuin Klitshko-ottelussa, McGuigan ei ole vakuuttunut.

McGuiganin mukaan Furyn kehän ulkopuolisten ongelmien vaikutukset nähdään vasta Wilder-ottelussa, vaikka ex-mestari onkin ollut tositoimissa aiemmin tänä vuonna. Fury voitti paluuottelussaan Sefer Seferin kesäkuussa, ja sen jälkeen Francesco Pianetan elokuussa.

– Fury on työskennellyt hämmästyttävän hyvin päästäkseen kuntoon, McGuigan sanoi.

Harjoitus- ja ottelukunnon välillä on kuitenkin ero.

– Furylla ei ole ollut tärkeää ottelua sen jälkeen, kun hän voitti Klitshkon kolme vuotta sitten. Pitkä aika toimettomana, 31 kuukautta sivussa kehästä aikana, jota leimasivat mielenterveys- ja elämäntyyliongelmat.

– Emme oikeastaan tiedä, miten se on vaikuttanut häneen ennen kuin kello lyö Los Angelesissa. Hän sanoo, että hän on valmis. En ole niin varma asiasta.

Kiinnipitäminen ja roikkuminen tulee verottamaan Wilderia

Toisen nyrkkeilylegendan Andy Leen arvio on päinvastainen. Lee arvioi, että Fury on vahvoilla nimenomaan ottelun lopussa. Lee muistutti BBC:n ohjelmassa 5 live Boxing with Costello & Bunce, että Wilder painaa vain 96,4 kiloa.

– Jos on paljon kiinnipitämistä ja roikkumista, kuten itse ennakoin, se tulee verottamaan Deontayta ottelun lopussa.

Lee veikkaa, että Fury voittaa ottelun.

– Valitsen Gypsy Kingin, Tyson Furyn. Olemme nähneet, että hän on aiemminkin voittanut altavastaajana. Kukaan ei uskonut, että hän pystyisi siihen Düsseldorfissa Klitshkoa vastaan.

Vedonlyöntitoimistot näkevät Wilderin ja Furyn välisen ottelun asetelman melko tasaisena. Kaikki Päivän Lehden tutkimat kymmenen vedonlyöntisivua antavat kuitenkin pienemmän kertoimen Wilderille.

Wilder on ollut kehässä 40 kertaa. Hän on voittanut kaikki otteluistaan, joista peräti 39 on päättynyt tyrmäykseen. Myös Fury on voittanut kaikki 29 otteluaan, mutta tyrmäyksiä hänellä on vyöllään vain 19.

Vedonlyönnin kertoimet ottavat tarkasti huomioon sen, miten erilaisia ottelijat ovat. Esimerkiksi Unibet antaa tämän jutun kirjoitushetkellä kertoimeksi 2,00 sille, että Wilder voittaa tyrmäyksellä, kun taas Furyn tyrmäysvoitto saa kertoimeksi 6,00.

Toisaalta Wilderin voitto pisteillä saa Unibetilta kertoimeksi 5,50, kun taas Furyn voitto pisteillä saa kertoimeksi 3,10.

Lue myös: Viikinkilaivalla Valhallaan – Tony Halmeen nousu, uho ja traaginen tuho

Kommentoi Facebookissa