Nyt jo koronavirukseen kuolleetkin valjastetaan miljoonahuijaukseen – ”Tällä hetkellä olen sairaala, jossa hoidan hoitoani”

Pariisissa sairaalassa syövän kourissa viruva 77-vuotias leski tarjoaa 30 prosentin osuutta 7,2 miljoonan dollarin perinnöstään.

Pariisissa sairaalassa syövän kourissa viruva 77-vuotias leski tarjoaa 30 prosentin osuutta 7,2 miljoonan dollarin perinnöstään. (Kuva Fotolia)

Ehkä joku tarjouksiin vastaa, koska joku toinen jossain päin maailmaa vaivautuu niitä lähettelemään.

HUIJAUS Tamperelaismiehen sähköpostilaatikkoon kolahti tarjous, josta on vaikea kieltäytyä. Tarjolla on pari miljoonaa dollaria ilman pienintäkään vaivannäköä. Tamperelainen alkoi jo nähdä unia tulevaisuudestaan miljonäärinä.

Tällä menolla kaikki suomalaiset ovat kohta miljonäärejä, jos tarjouksiin vain viitsii vastata. Selvästikin Google-kääntäjän avulla kirjoitettu rouva Ange Paulin viesti alkaa tosin epäilyttävästi:

“Hei Rakas, olen erittäin pahoillani, että pääsen yllättäen törmäämään siihen, että emme tunne toisiaan aikaisemmin.”

Kuinkas minusta on rakas tullut, kun emme tunne toisiamme entuudestaan, ihmettelee puolestaan tamperelainen. Rouva kertoo olevansa 77-vuotias ja sairastavansa syöpää sairaalassa Pariisissa.

“Tällä hetkellä olen sairaala, jossa hoidan hoitoani.”

Juttuvinkki: Petoksia tehtailevat rikolliset etsivät uhreja ikäihmisten etunimillä – poliisi sai tekijöitä kiinni verekseltään

Rouva kertoo menneensä naimisiin Norsunluurannikolta kotoisin olevan miehen kanssa. Mies kuoli “koronaviruspotilaisena”, ja häneltä jäi 7,2 miljoonan dollarin omaisuus. Nyt rouva tarvitsisi tamperelaismiehen apua rahojen sijoittamisessa ja tarjoaa 30 prosentin osuutta rahoista, eli lähes 2,2 miljoonaa dollaria,

– Minun tarvitsee vain vastata hänelle, niin hän kertoo asiasta tarkemmin. Rouva saa odottaa vastaustani loppuikänsä, naureskelee tamperelaismies.

Nimittäin jos näihin kyselyihin vastaa, niin seuraavaksi pyydetään lähettämään jokin summa euroja, jotta muka saadaan 7,2 miljoonaa ulos pankista. Ensin vain täytyy hoitaa alta pois joku byrokraattinen pikkujuttu.

Voi olla niinkin, että rouva pyytää rahaa sairaalamaksuihin. Ennenkin on nähty sellaista, että monimiljonääri on sairaalassa kuolemankielissä ja tarvitsee rahaa sairaalamaksuihin.

Huijausposti on sukua niin sanotuille nigerialaiskirjeille, jossa vaihtelevista syistä haluttiin lähettää jumissa olleet miljoonat suomalaistilille – vain kohtuullista ennakkomaksua vastaan. Kyseessä on niin ilmiselvä huijaus, että sille nauraa naurismaan aidatkin.

Mutta ehkä joku noihin tarjouksiin vastaa, koska joku toinen jossain päin maailmaa vaivautuu niitä lähettelemään.

Pysyä siunattuna”, päättää rouva Ange Paul kirjeensä.

– Sitä samaa, toivottaa tamperelainen.

Lue myös: Hälyttävä lukema – jopa miljoonia huijaussoittojen yrityksiä suomalaisten puhelimiin kuukausittain

Kommentoi Facebookissa