Nyt kaatui Viro Teemu Pukin maalilla – Huuhkajat johtaa Kansojen liigan lohkoaan!

Teemu Pukki oli liian vaikea pideltävä nyt Viron puolustukselle.

Teemu Pukki oli liian vaikea pideltävä nyt Viron puolustukselle. (Kuva AOP)

Viro ei onnistunut Turussa pelatun ottelun lopussakaan saamaan kirivaihdetta päälle.

JALKAPALLO Huuhkajat jatkoi Nations Leagueta voitokkaasti kaatamalla Viron Teemu Pukin maalilla 1–0. Suomi siirtyi johtoon jo ottelun 12. minuutilla sateisessa Turussa pelatussa iltaottelussa.

Jukka Raitala toi palloa ylös ja syötti Pyry Soirille. Laiturin hieno syöttö vasemmalta laidalta löysi puolestaan Teemu Pukin, joka jatkoi pallon maaliin yhdellä kosketuksella.

Kaksikko Soiri-Pukki loi aivan vastaavanlaisen tilanteen lauantaina Unkaria vastaan, mutta tuolloin Pukin viimeistely kilahti tolppaan. Lähellä oli heti perään, ettei kaksikko juoninut Suomea jo kahden maalin johtoon. Viron puolustus pääsi väliin viime hetkellä.

Edellisen ottelun tavoin Suomi kolisteli myös maalipuita. Pukki petasi 26. minuutilla rangaistusalueen sisään huippupaikan ja kotkalaisen kärkiparina pelannut Jasse Tuominen pääsi laukomaan, mutta kova kuti kilahti ylärimaan.

Toisella ottelupuoliskolla 52. minuutin kohdalla kotiyleisö vaati jo rangaistuspotkua, kun Tuominen kaatui kaksinkamppailussa Karol Metsin kanssa. Peli kuitenkin jatkoi maalipotkulla.

Vieraat saivat vain muutamia tilanteita, mutta eivät päässet kunnolla haastamaan Lukas Hradeckya.  Viro ei onnistunut pelin lopussakaan saamaan varsinaista kirivaihdetta päälle, ja Hradecky sai olla maalillaan suhteellisen rauhassa.

Kun lisämaaleja ei nähty, Suomi otti toisen voittonsa Kansojen liigassa 1–0-lukemin ja johtaa lohkoaan hankittuaan jo kuusi pistettä. Alku on ollut erinomainen, mutta silti päävalmentaja Markku Kanerva suhtautuu tilanteeseen maltillisena.

– Lähdimme hakemaan hyvää alkua Nations Leaguelle ja sen myös saimme. Totta kai pitää muistaa, että vielä emme ole saavuttaneet mitään. Meillä on edessä vielä kovia vieraspelejä, mutta tämä on hyvä alku, Kanerva muistutti.

Huuhkajat jatkaa Nations Leaguen otteluitaan 12. lokakuuta, kun se kohtaa jälleen Viron, nyt Tallinnassa.

  • Lähde Suomen Palloliitto

Lue myös: Huuhkajat avasi voitolla Kansojen liigan – voittomaali Unkaria vastaan syntyi ensimmäisestä hyökkäyksestä!

Kommentoi Facebookissa