Nyt se on vahvistettu – Kaisa Mäkäräinen lopettaa uransa

Kaisa Mäkäräisen upea ura päättyi kevääseen 2020 (Kuva: AOP)

Kaisa Mäkäräisen upea ura päättyi kevääseen 2020. (Kuva AOP)

Kaisa Mäkäräinen on vahvistanut, ettei jatka kilpauraansa kevään 2020 jälkeen.

AMPUMAHIIHTO Suomalaisen urheilun supertähti Kaisa Mäkäräinen vahvisti lauantaina Instagram-tilillään lopettavansa kilpauransa tähän kauteen. Mäkäräisen uran viimeiseksi kilpailuksi jää lauantaina Kontiolahdella järjestettävä kauden päätöskilpailu.

Mäkäräinen, 37, on Suomen historian menestynein ampumahiihtäjä. Maailmancupin kokonaiskilpailun hän voitti 2011, 2014 ja 2018.

MM-kisoissa Mäkäräinen voitti kultaa 2011 Hanti-Mansijskissa takaa-ajossa. Lisäksi hän on voittanut MM-tasolla yhden hopean ja neljä pronssia.

Mäkäräinen kilpaili olympialaisissa 2010 Vancouverissa, 2014 Sotshissa ja 2018 Pyeongchangissa. Hän lähti kaksiin jälkimmäisiin kisoihin mitalisuosikkina, mutta epäonnistui kisoissa.

Mäkäräisen upea ura päättyy kotimaassa Kontiolahdella. Uransa viimeisessä kilpailussa Mäkäräinen ei kuitenkaan pääse yleisön eteen. Yleisöä ei koronavirusuhan takia päästetty paikalle.

Suomalaiselle ampumahiihdolle Mäkäräisen uran päättyminen tietää vaikeita aikoja. Lähinnä Mäkäräisen ansiosta ampumahiihto on ollut Suomessa hyvin seurattu urheilulaji.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jääkiekon SM-liigan kausi on ohi – mestaruutta ei jaeta

Kommentoi Facebookissa