Nyt vietetään Partioviikkoa – harrastus on säilyttänyt suosionsa

Ensi kesänä partiolaiset kokoontuvat jälleen valtakunnalliselle suurleirille, Kajolle. (Kuva Suomen Partiolaiset/ Markus Kuoppala)

Uudessa toimintamuodossa perhepartiossa alle kouluikäiset voivat osallistua yhdessä aikuisen kanssa.

PARTIO Valtakunnallista Partioviikkoa vietetään 18.–24.4.2022. Partioviikolla partiolaiset näkyvät tavallista enemmän katukuvassa ja järjestävät erilaisia tapahtumia. Viikolla muun muassa esitellään partiotoimintaa, pidetään partiolaisten omia juhlia sekä kisaillaan partiotaitokisoissa.

Partioviikko näkyy eri puolilla Suomea. Esimerkiksi Kuopion keskustassa partiolaiset kisailevat kaupunkiseikkailussa su 24.4. ja Lappeenrannassa partiolaiset kokoontuvat samana päivänä paraatiin. Porissa partiolaiset huivittavat Karhu-patsaan ja Turussa Vincit-ankan sekä järjestävät tiistaina kahvitempauksen Turun keskustassa.

Helsingissä ohjelmaa on pitkin viikkoa: Narinkkatorilla pääsee kurkistamaan partiotoimintaan pop up -partiokololla iltaisin 19.–21.4. ja viikon aikana järjestetään myös useat partiotaitokilpailut.

Partiotoiminnassa on vuosittain mukana noin 65 000 lasta, nuorta ja aikuista. Partiolaisten määrä on pysynyt samalla tasolla korona-ajasta huolimatta. Myös uusien mukaan liittyneiden jäsenten määrä oli viime kaudella hyvä ja laski vain muutaman prosentin normaalista vuodesta. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa.

Monissa harrastuksissa nähtyä osallistujakatoa ei partiossa tullut, sillä toiminta jatkui joustavasti poikkeuksellisissakin oloissa. Partion luontainen monipuolisuus, toiminta ulkona sekä partiossa opittu toimeen tarttuminen ja ratkaisukeskeisyys antoivat hyvät valmiudet toimintaan myös poikkeusaikana.

Mukaan liittyy vuosittain myös yli tuhat uutta aikuista. Korona-aikanakin moni aikuinen on löytänyt partiosta merkityksellisen harrastuksen ja vapaaehtoistyön. Aikuisia tarvitaan partiossa erityisesti ryhmien vetäjiksi, jotta ryhmiin voidaan ottaa mukaan mahdollisimman paljon uusia lapsia ja nuoria. Viime vuosina suosiota on kasvattanut lisäksi uusi toimintamuoto perhepartio, johon alle kouluikäiset voivat osallistua yhdessä aikuisen kanssa.

Partioviikko on vuosittainen tapahtumaviikko. Sitä vietetään sillä viikolla, jolla on partiolaisten suojeluspyhimyksen, Pyhän Yrjön päivä. Partioviikolla partiolaiset järjestävät erilaisia omia juhlia, tempauksia ja tapahtumia.

Lue myös: Meripartiolaiset pelastivat kumollaan olevasta veneestä roikkuneet hädässä olijat – ”Esimerkillistä toimintaa”

Kommentoi Facebookissa