Oberstdorfin kupla ei pitänyt – Norjan ja Italian joukkueessa koronatartuntoja

Halvor Egner Granerud on Norjan mäkihyppymaajoukkueen tähti

Halvor Egner Granerud on Norjan mäkihyppymaajoukkueen tähti (Kuva AOP)

Norjan mäkitähden Halvor Egner Granerudin osalta Oberstdorfin MM-kisat ovat koronatartunnan takia ohi. Italian joukkue poistuu kisapaikalta kokonaan koronatartuntojen takia.

MÄKIHYPPY Koronavirus nousi pääosaan hiihdon MM-kisoissa Oberstdorfissa keskiviikkona. Norjan mäkihyppytähdellä Halvor Egner Granerudilla todettiin koronatartunta ja hänen osaltaan kisat ovat ohi.

Italian joukkueessa koronatartuntoja on vahvistamattomien tietojen mukaan todettu mäkihyppääjä Jessica Malsinerilla sekä maastohiihtojoukkueen jäsenillä. OA Sport -sivuston mukaan Italian joukkue poistuu kisoista, eikä osallistu viiden viimeisen kisapäivän tapahtumiin.

Norjan joukkue jatkaa kisoja toistaiseksi. Expressen-lehden mukaan Granerudilla ei ollut lähikontakteja Norjan muun joukkueen jäsenten kanssa.

Nyt on kuitenkin selviö, etteivät Oberstdorfin kuplajärjestelyt ole olleet riittäviä. Kisojen pitäisi jatkua vielä viiden päivän ajan, mutta tunnelma on tartuntojen takia huolestuttava.

Jos koronatapauksia todetaan lisää, on kisojen jatko loppuun saakka vaakalaudalla. Ei olisi yllättävää, jos kisat keskeytettäisiin etuajassa.

Jos Oberstdorfin kisat jouduttaisiin keskeyttämään, jättäisi sen synkän varjon tulevien urheilutapahtumien ylle. Koronapandemia ei ole hellittämässä maailmalla toistaiseksi. Euroopassa hidas rokotustahti merkitsee osaltaan pandemian pitkittymistä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Riitta-Liisa Roponen loisti – muut suomalaiset eivät

Kommentoi Facebookissa