Odotettu päätös – KymiRingin MotoGP-kisat peruttu

KymiRingin MotoGP-kisat siirrettiin koronapandemian takia vuoteen 2021.

KymiRingin MotoGP-kisat siirrettiin koronapandemian takia vuoteen 2021. (Kuva Yamaha Racing)

KymiRingin MotoGP-kisat siirrettiin tulevalta kesältä vuoteen 2021.

MOOTTORIPYÖRÄILY Ratamoottoripyörien MM-sarjan osakilpailuja ei tulevana kesänä ajeta Suomessa KymiRingin radalla. Asia varmistui keskiviikkona, kun asiasta tiedotettiin.

MotoGP:n kilpailuoikeudet omistava espanjalainen Dorna Sports päätti asiasta yhdessä ratayhtiö KymiRing Oy:n, ja tapahtumayhtiö Lahti Events Oy:n kanssa. Järjestäjät perustelevat päätöstä sillä, että asiantuntija-arvioiden mukaan koronaviruspandemia voi kestää Suomessa pitkälle kesän yli.

– Meidän on kannettava tässä vastuumme. Päätös ei tietenkään ole helppo, mutta ihmisten terveys menee tässä tilanteessa kaiken muun edelle. Kisat tullaan ajamaan sovitusti kesällä 2021, toteaa Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki tiedotteessa.

KymiRingin sopimuksen pituuteen kisojen siirto ei tuo muutoksia.

– Peruuttamispäätöksen vuoksi myös viisivuotinen sopimuksemme astuu voimaan ensi vuonna, joten kaksipyöräisten kuninkuusluokka nähdään KymiRingillä vuosina 2021-2025, toteaa KymiRing Oy:n toimitusjohtaja Markku Pietilä.

KymiRingin ensimmäisien osakilpailujen siirtyminen vuodella eteenpäin koskee useita yhteistyökumppaneita sekä noin 37 000 lipunostajaa. Jo ostetut liput käyvät sellaisenaan vuoden 2021 tapahtumaan. Siirrettävän tapahtuman liput voi myös halutessaan palauttaa.

Yllätyksenä KymiRingin ensi kesän kisojen peruuntuminen ei tullut. Suomen hallitus ilmoitti viime viikolla suosittelevansa yli 500 hengen yleisötapahtumien perumista heinäkuun loppuun asti.

MotoGP:n kaudella on peruttu tai siirretty jo useita osakilpailuja, eikä kauden jatkumisen ajankohdasta ole tietoa. Kansainvälisten matkustusrajoitusten takia kauden jatkuminen voi venyä syksyyn.

Suomessa on viimeksi ajettu ratamoottoripyörien MM-osakilpailuja Imatralla 1982. Tuolloin Imatran katurata alkoi olla moottoripyörien huippuluokille jo liian vaarallinen.

Kouvolan lähellä Iitissä sijaitseva KymiRing on uusi rata. On esitetty visioita, että KymiRingillä voisi tulevaisuudessa järjestää Formula ykkösten osakilpailujakin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jarno Saarinen – traaginen kolari päätti merkittävän sankaritarinan

Kommentoi Facebookissa