Olemattomia traktoreita myytiin netissä – ”Rehellisen lappilaisen kauppamiehen mainetta käytettiin hyväksi”

Etevä myyjä saattaa osata kertoa myytävästä traktorista hyvinkin tarkoin.

Etevä myyjä saattaa osata kertoa myytävästä traktorista hyvinkin tarkoin. (Kuva AOP)

Maksun jälkeen paljastuu, ettei traktoria ole olemassa ja kauppiaaseen ei saa enää yhteyttä.

NETTIKAUPPA Lapin poliisille on paljastunut, että verkon kauppapaikoissa on myynnissä myös olemattomia traktoreita. Myyjät ovat käyttäneet lappilaisuutta ja siihen usein rinnastettavaa rehellisen kauppamiehen mainetta hyväkseen. Useimmat traktorit ovat sijainneet Lapissa.

Huijarikauppiaiden pyrkimyksenä on saada ostaja maksamaan ennakko- tai varausmaksu myyjän tilille, epäilee poliisi. Etevä myyjä saattaa osata kertoa myytävästä traktorista hyvinkin tarkoin.

Juttuvinkki: Hintavirhe sitoo verkkokaupan myyjää – ”Esimerkiksi elektroniikassa kuluttaja voi luottaa alhaisenkin hinnan olevan oikea”

Ostajan kysyessä tarkempia kysymyksiä myyjä sivuuttaa kysymykset kiireeseen vedoten, ja pyrkii saamaan ostajan tekemään nopeasti ostopäätöksen sekä ennakkomaksun tililleen. Maksun jälkeen paljastuu, ettei traktoria ole olemassa ja kauppiaaseen ei saa enää yhteyttä.

Poliisi kehottaa tarkkaavaisuuteen ja varmistamaan kauppakohteen ennen maksua, esimerkiksi tarkistamalla rekisteritunnuksen avulla traktorin olemassaolon ja oikean omistajan. Myyjästä kannattaa etsiä myös kaikki saatavilla oleva tieto alkaen nimestä ja puhelinnumerosta sekä tilinumerosta.

Lue myös: Suomalaiset shoppailevat verkossa sunnuntaisin – naiset käyttävät enemmän rahaa

Kommentoi Facebookissa