Jukurien voittokulku päättyi ilmaveivistä huolimatta

Tappara on SM-liigan kestomenestyjiä. (Kuva Liiga)

Tappara otti kuudennen voittonsa putkeen ja päätti samalla Jukurien voittoputken. HIFK löi Pelicansin ja vahvisti asemiaan sarjataulukon kärjessä.

JÄÄKIEKKO SM-liiga palasi tapaninpäivänä kehiin, kun ohjelmassa oli kuusi ottelua. Mikkelin Jukurit palasi pitkältä tauolta ja yritti napata jo historiallista seitsemättä voittoaan putkeen, mutta ei siihen kyennyt, kun Tappara haki Mikkelistä 3-2-jatkoaikavoiton.

Patrik Puistola oli illan hahmo. Pelin upein osuma syntyi toisessa erässä ja ajassa 32.50. Jukureiden 20-vuotias lupaus Puistola otti kiekon haltuunsa Tapparan maalin takana ja veivasi sen ilmaveivillä verkkoon.

Puistolan maalia oli todistamassa myös hänen isänsä Pasi, joka seurasi poikansa upeaa osumaa Tapparan vaihtoaitiosta. Pasi Puistola toimii Tapparan apuvalmentajana.

Puistolan osuma tasoitti lukemiksi 1-1, mutta Puistola sai upeasta osumasta lisää itseluottamusta ja kuittasi Jukurit johtoon vain hetkeä myöhemmin.

Tämän jälkeen ottelussa osui kuitenkin vain enää Tappara. Joona Luoto tasoitti kolmannen erän puolivälissä ja Waltteri Merelä iski Tapparan voittomaalin jatkoajalla.

Tappara on voittanut jo kuusi ottelua putkeen. Se ei ole hävinnyt otteluakaan Nokia Areenan avajaispelin jälkeen 3. joulukuuta. Tappara nousi nyt jo kolmanneksi sarjassa.

Porissa nähtiin yllätys. Karri Kivi on saanut Ässien tekemiseen ryhtiä ja nyt se murskasi TPS:n 5-1. Eemil Erholtz oli Ässien hahmo tehoilla 1+1.

Ässät on voittanut jo kolme ottelua putkeen, mutta jatkaa silti sarjassa viimeisenä. TPS:n sulaminen on ollut karua. Turkulaisten tappioputki on jo viiden ottelun mittainen.

Kouvolassa nähtiin myös yllätys, kun SaiPa kaatoi KooKoon 4-1. SaiPa on sarjassa nyt sijalla 13 ja KooKoo viidentenä. KooKoo on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan vain yhden.

Vaasassa Lukon hyvä vire sai jatkoa, kun se kaatoi Sportin 3-2-lukemin jatkoajalla. Lukko on voittanut nyt neljä ottelua putkeen. Sport on puolestaan voittanut viidestä edellisestä ottelustaan vain yhden. Lukko on nyt sijalla 12 ja Sport sijalla 11.

Lahdessa kohtasivat hyvän syksyn pelannut Pelicans ja sarjakärki HIFK. Pelicans hallitsi suurelta osin ottelua, mutta HIFK teki maalit ja voitti 2-1.

HIFK jatkaa SM-liigan kärjessä. Pelicans on seitsemäntenä.

Illan viimeisessä ottelussa Kärpät teki selvää JYPistä ja voitti 5-1. Ville Leskinen (1+2), Saku Mäenalanen (1+1) sekä Axel Rindell (0+2) olivat Kärppien hahmoja.

Kärpät katkaisi samalla kolmen ottelun tappioputkensa ja on toisena sarjassa. Kolme ottelua putkeen hävinnyt ja parhaat pelaajansa nuorten MM-kisoihin menettänyt JYP jatkaa viimeistä edellisenä.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Yleisradio päätti näyttää verovaroilla NHL-pelejä – perustelut ontuvat

Kommentoi Facebookissa