Olympiakomitea valitsi uuden toimitusjohtajansa

Taina Susiluoto työskentelee Suomen Olympiakomitean toimitusjohtajana. (Kuva Robert Örthen/ EK)

Taina Susiluoto aloittaa kesäkuussa työnsä Suomen Olympiakomitean toimitusjohtajana.

URHEILU Viime viikkoina häirintäkohujen aiheuttaman valtavien julkisuuskohujen keskellä ollut Suomen Olympiakomitea tiedotti perjantaina uudesta toimitusjohtajastaan. Olympiakomitean uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Taina Susiluoto.

Nimityksen teki Olympiakomitean hallitus kokouksessaan torstaina 7. huhtikuuta. Toimitusjohtajan paikka tuli avoimeen hakuun, kun nykyinen toimitusjohtaja Mikko Salonen ilmoitti siirtyvänsä pois Olympiakomitean palveluksesta.

Susiluoto siirtyy Olympiakomitean toimitusjohtajan tehtävään Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) johtajan tehtävästä.

– On ilo aloittaa Suomen suurimman kansanliikkeen palveluksessa. Liikunnalla ja urheilulla on suomalaisten elämässä merkittävä rooli niin fyysisen kunnon kuin henkisen kestävyyden ja mielenterveyden vahvistamisessa, Susiluoto sanoo tiedotteessa.

– Koen tärkeäksi, että saisimme pandemian aikana harrastuksista pudonneet 20 000 lasta ja nuorta palaamaan liikunnan pariin. Samalla meidän on kyettävä entistä paremmin tukemaan kilpaurheilijoita ja heidän valmentajiaan kansainväliseen menestykseen, sillä huippuhetket urheilussa liikuttavat meitä kaikkia. On selvää, että viimeaikaiset häirintätapaukset huomioiden tulen tekemään määrätietoisesti työtä vastuullisen ja terveen urheilukulttuurin edistämiseksi, hän jatkaa.

Susiluoto on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri. Hän on aiemmalla työurallaan toiminut muun muassa osastopäällikkönä työ- ja elinkeinoministeriössä ja puolustusministeriössä sekä asiantuntijana kansainvälisissä järjestöissä. Hän aloittaa työnsä Olympiakomiteassa 1. kesäkuuta 2022.

– Saimme runsaasti hyviä hakemuksia, mikä osoittaa ilahduttavaa kiinnostusta Olympiakomitean työtä ja tarkoitusta kohtaan. Perusteellisen rekrytointiprosessin jälkeen hallitus päätyi kuitenkin yksimielisesti Taina Susiluodon valintaan. Uskomme saavamme hänestä laaja-alaisen, modernin ja innostavan johtajan, joka kykenee myös menestyksekkääseen laajempien verkostojen johtamiseen, Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori sanoo.

Susiluodon edeltäjä Salonen ehti toimia Olympiakomitean toimitusjohtajana viiden vuoden ajan. Hän ilmoitti ennen Pekingissä helmikuussa järjestettyjä talviolympiakisoja jättävänsä tehtävänsä kesällä.

Olympiakomitea on viime vuosina ollut isojen taloudellisten haasteiden keskellä. Veikkausvoittovarojen väheneminen tuo osaltaan haasteita taloudelliseen toimintaan.

Teksti Otto Palojärvi / Olympiakomitean tiedote

Lue myös: Anni Vuohijoki toi Jan Vapaavuorelle lisää kiusallista julkisuutta

Kommentoi Facebookissa