Olympiaurheilija Vesa Törnroos kuoli 37-vuotiaana

Olympia-ampuja Vesa Törnroos menehtyi vakavaan sairauteen vain 37-vuotiaana.

Olympia-ampuja Vesa Törnroos menehtyi vakavaan sairauteen vain 37-vuotiaana. (Kuva AOP)

Olympiakisoissa Suomea edustanut haulikkoampuja Vesa Törnroos hävisi taistelun syöpää vastaan. Hän oli 37-vuotias.

AMMUNTA Suomea olympialaisissa ja useissa muissakin arvokisoissa edustanut haulikkoampuja Vesa Törnroos on kuollut. Hän menehtyi syövän seurauksena 37-vuotiaana.

Törnroos oli Suomen parhaita trap-ampujia. Hän oli mukana Rio de Janeiron olympiakisoissa 2016 ja menestyi kisoissa hyvin. Karsinnassa hän oli 11:s jäätyään finaalipaikasta vain kaksi kiekkoa.

Monet suomalaisista olympia-ampujista ovat amatöörejä, mutta Törnroos keskittyi Rion kisojen alla vain ammuntaan. Hän oli irtisanoutunut varsinaisesta työpaikastaan ja ammattilaisuus näkyikin lupaavana menestyksenä.

Törnroosin lisäksi suomalaisampujista Rion olympialaisiin osallistui vain Satu Mäkelä-Nummela. Muut suomalaisampujat eivät läpäisseet olympialaisten karsintakisoja.

Törnroos sai kuulla vakavasta sairaudestaan 2018. Hän jatkoi urheilu-uraansa siitä huolimatta ja tavoitteli paikkaa Tokion 2020 olympialaisiin, jotka koronapandemian takia on siirretty vuoteen 2021.

– Aion parantua. Tällä hetkellä ei ole lääkehoitoa, mikä minut parantaisi. Kun nyt kuitenkin useamman vuoden meinasin pysyä hengissä tämän taudin kanssa, niin joku saa sillä välin luvan keksiä lääkkeen, jolla tämä tauti lähtee, hän ilmoitti viime syksynä YLE:n haastattelussa.

Tuolloin Törnroos ilmoitti tähtäävänsä tulevan kevään EM-kisoihin, joissa oli vielä tarjolla paikka Tokioon. Hän painotti ampumaurheilun olleen hyvää terapiaa taistelussa vakavaa sairautta vastaan.

Törnroosin urhea taistelu ei lopulta riittänyt Tokion kisoihin saakka.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tokion olympialaisten uusi ajankohta selvillä

Kommentoi Facebookissa