Ott Tänakin siirto Hyundaille vahvistettu – yllätysnimi ehdolla Toyotalle

Ott Tänak voitti 2019 rallin maailmanmestaruuden.

Ott Tänak voitti 2019 rallin maailmanmestaruuden. (Kuva AOP)

Maailmanmestari Ott Tänak sanoo hyvästit Toyotalle ja siirtyy tämän kauden jälkeen Hyundaille.

RALLI Hyundai-talli ilmoitti torstaina odotetun uutisen. Rallin tämän kauden maailmanmestari Ott Tänak siirtyy Hyundain palvelukseen kaksivuotisella sopimuksella.

Toyota olisi luonnollisesti halunnut jatkaa yhteistyötä Tänakin kanssa. Sopimusta ei kuitenkaan tullut.

Legendaarinen rallimanageri Timo Jouhki kertoi Ilta-Sanomille, että Tänakin ja tämän managerin Markko Märtinin toiminta neuvotteluissa olisi ollut epäammattimaista.

– Erittäin epäammattimaista toimintaa, ja sanon tämän 35 vuoden kokemuksella näistä asioista. En ikinä itse toimisi tuolla tavalla. He ovat toimineet ihan käsittämättömästi, suoraan sanottuna. Tuollainen toiminta ei unohdu, kommentoi Jouhki IS:lle.

Rahasta neuvottelut eivät pelkästään olleet kiinni. Märtin ja Tänak latoivat pöytään sellaisia ehtoja, etteivät Toyota ja tallipäällikkö Tommi Mäkinen voineet kaikkeen suostua.

Hyundaille Tänakin ehdot näyttivät kuitenkin kelpaavan. Ensi kaudella Hyundailla ajavat siis Tänak ja Thierry Neuville, jotka kuusinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin ohella ovat rallin MM-sarjan tämän hetken parhaat kuljettajat.

Tänakilla oli varaa laittaa pöytään kovia ehtoja. Hän on näyttönsä antanut ajamalla ja tiesi kyllä, että Hyundai haluaisi hänet.

Toyota yrittää pelastaa tilannettaan tarjoamalla sopimusta Ogierille. Vielä sopimus ei ole varmistunut, mutta sitä pidetään jopa todennäköisenä.

Kalle Rovanperä on todennäköisesti tulossa Toyotalle. Jos Ogierkin tulee, taistelevat Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke viimeisestä paikasta.

Ogierilla on sopimus Citroenin kanssa, mutta siinä on tiettävästi irtisanomispykälä. Citroenin tilanne on muutenkin hyvin epävarma. Tallin huhutaan jättävän MM-rallit ensi kauden jälkeen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Viro juhlii – Ott Tänak on ralliautoilun maailmanmestari

Kommentoi Facebookissa