Oulun Kärpillä surkea vaihe meneillään

Kärpät on budjettinsa perusteella aina SM-liigan merkittävä mestarisuosikki

Kärpät on budjettinsa perusteella aina SM-liigan merkittävä mestarisuosikki. (Kuva AOP)

Sarjataulukossa seitsemänneksi valahtanut Kärpät koki SM-liigassa jo neljännen perättäisen tappionsa.

JÄÄKIEKKO Oulun Kärpät pelaa Liigassa tulosten valossa kauden vaisuinta vaihettaan. KooKoo nollasi sarjassa seitsemänneksi keikahtaneen Kärpät lauantaina Kouvolassa maalein 3-0 aiheuttaen Kärpille jo neljännen perättäisen tappion.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää tahkottiin kiikarilukemissa, kunnes hanat avautuivat. Kärpät putosi sarjassa yhdeksäntenä olevien isäntien kyydistä kolmannessa erässä, jolloin Ahti Oksanen, Vilmos Gallo ja Erik Karlsson iskivät voittoon tarvittavat osumat.

– Meiltä ihan ryhdikäs startti. Joukkue oli selvästikin sisuuntunut kotitappiosta HPK:ta vastaan. Pelattiin hyvin, mutta ei pysytty hyödyntämään hetkiämme ja Oskari Salminen (KooKoon maalivahti) hoiti hienosti tonttinsa, Kärppien valmentaja Mikko Manner paketoi lehdistötilaisuudessa ottelun kaksi ensimmäistä erää.

Päätöserä oli Kärpille murheellinen.

– Kova tarkoitus oli pelata pelin paras erä kolmannessa. Vähän semmonen pimeä hetki tällä kertaa koitui kohtaloksemme ja KooKoo ansaitsi voittonsa, Manner myönsi reilusti.

TPS oli tiukasti kiinni kolmessa todella arvokkaassa pisteessä Turussa lauantaina Lukkoa vastaan pelatussa Liigan kärkiottelussa. Sarjassa kolmantena olevan Tepsin käteen jäi kuitenkin vain piste, kun kärkinippu Lukko hoiti trillerin voiton rankkareilla nimiinsä maalein 2-1.

– Ensimmäisessä erässä seisoskeltiin ja sitä kautta Tepsi hallitsi. Toisessa erässä saatiin enemmän liikettä ja samoin myös kolmannessa. Ei turhauduttu, jaksettiin jauhaa, Lukon valmentaja Erik Hämäläinen kehui omiaan.

Hämäläisen TPS-kollega Raimo Helminen oli hänkin tyytyväinen omiensa esitykseen siitä huolimatta, että jo haarukassa ollut täysi pistepotti hukattiin.

– Meille sattuu ja tapahtuu vähän liikaa välillä, mutta sillai olen ihan tyytyväinen esitykseen. Ei olla oltu ihan parhaimmillaan viime aikoina, mutta yritetään skarpata.

Ässät kärsi lauantain karmean takaiskun taistelussa Liigan playoffs-paikoista. Pudotuspelihaaveet jo hyvästellyt SaiPa tuli ja haki Porista voiton maalein 4-3.

Ässät siirtyi ottelun toisessa erässä 2-0 -johtoon, kunnes koko karmeus iski silmille. SaiPa takoi kolme maalia 72 sekunnissa ja lähti toiselle erätauolle 4-2 -johdossa.

– Olipahan peli. Meidän osalta erittäin vaikea ja ajoittain sekava. Ensimmäisessä erässä ei oikein ymmärretty, mitä tämä ilta vaatii. Toisessa erässä päästiin pelin päälle, näytti lupaavalta ja sitten tuli se maali. Verkot heilui ja sitä kautta otettiin turpaan, Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin totesi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Selin otti tappiosta paljon myös omaan piikkiinsä.

– Tietysti ajattelee, että itseltäkin sillä tavalla kesy ja surkea esitys, että en saanut kaikkia pelaajia ymmärtämään, mitä voitto vaatii. Se niin kuin pääsääntöisesti ja tänään erityisesti harmittaa tuollain nätisti sanottuna.

Kovavireinen KalPa voitti JYPin Jyväskylässä pelatussa Järvi-Seudun derbyssä jatkoajalla numeroin 2-1. HPK voitti Jukurit 3-1 ja jatkaa vielä taistelua pudotuspelipaikasta.

Teksti Kari Aho ja Otto Palojärvi

Lue myös: SM-liiga tiedotti pudotuspelikäytännöistään – merkittäviä muutoksia tehty

Kommentoi Facebookissa