Outi Antila nousee Kelan pääjohtajaksi – hävisi viimeksi paikan arvalla

Outi Antila siirtyy uuteen tehtäväänsä sosiaali- ja terveysministeriön sosiaaliturva- ja vakuutusosaston ylijohtajan paikalta.

Outi Antila siirtyy uuteen tehtäväänsä sosiaali- ja terveysministeriön sosiaaliturva- ja vakuutusosaston ylijohtajan paikalta. (Kuva STM)

Nykyinen pääjohtaja Elli Aaltonen jää eläkkeelle vuodenvaihteessa.

KELA Kelan valtuutetut esittävät Kelan pääjohtajan virkaan ylijohtaja Outi Antilaa. Pääjohtajan nimittää tasavallan presidentti. Valtuutetut äänestivät esityksestä.

Outi Antila voitti äänestyksessä Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Hanna Tainion äänin 8-4. Kun edellinen pääjohtaja Elli Aaltonen valittiin virkaan, äänten mennessä tasan Antila hävisi hänelle arvalla.

– Kelan pääjohtajan valinta on yksi valtuutettujen merkittävimmistä tehtävistä. Kela saa Antilasta sekä osaamisensa että kokemuksensa puolesta osaavan johtajan luotsaamaan entistä ihmislähtöisempää Kelaa samaan aikaan kun sosiaaliturvajärjestelmään kohdistuu vahvoja uudistuspaineita, sanoo Kelan valtuutettujen puheenjohtaja Riikka Slunga-Poutsalo.

Outi Antila (s.1957) aloittaa uudessa tehtävässään 1.1.2020, kun nykyinen pääjohtaja Elli Aaltonen jää eläkkeelle. Antila siirtyy uuteen tehtäväänsä sosiaali- ja terveysministeriön sosiaaliturva- ja vakuutusosaston ylijohtajan paikalta. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti.

Kela on eduskunnan valvoma itsenäinen sosiaaliturvalaitos. Sen hallintoa ja toimintaa valvoo 12 valtuutettua, jotka eduskunta valitsee kansanedustajista.

Lue myös: Kela tarjoaa pikavippejä tekstiviestillä ja sähköpostilla – kyseessä on tietysti huijausyritys

Kommentoi Facebookissa