Pääministeri Sipilä isännöi jälleen itsenäisyysjuhlaa lapsille – ”Yksi mieleenpainuvin tapahtuma”

Pääministeri Juha Sipilä isännöi Lasten itsenäisyysjuhlaa Säätytalolla myös 5.12.2017.

Pääministeri Juha Sipilä isännöi lasten itsenäisyysjuhlaa Säätytalolla myös 5.12.2017. (Kuva Jussi Toivanen/ Valtioneuvoston kanslia)

Vieraiksi on kutsuttu kaksi kymmenvuotiasta koululaista jokaisesta Suomen kunnasta.

ITSENÄISYYSJUHLAT Pääministeri Juha Sipilä isännöi lapsille järjestettävää Suomen lastenjuhlaa itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta. Vieraiksi on kutsuttu kaksi kymmenvuotiasta koululaista jokaisesta Suomen kunnasta Utsjoelta Hankoon.

Juhlan aluksi pääministeri Sipilä kättelee ja toivottaa tervetulleeksi jokaisen juhlaan saapuvan lapsen. Juhlallisen alun jälkeen lapsilla on mahdollisuus kiertää erilaisissa toimintapisteissä. Suomen lasten itsenäisyysjuhla pidettiin ensimmäisen kerran viime vuonna Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

– Lasten oma itsenäisyysjuhla oli minulle yksi mieleenpainuvin Suomi100-tapahtuma viime vuonna. Siksi halusin tälle tilaisuudelle jatkoa. Toivon, että tästä muodostuu perinne, pääministeri Juha Sipilä sanoo.

Juhlan teemana on lukeminen ja kirjallisuus. Samana päivänä juhlitaan uuden keskustakirjasto Oodin avajaisia. Oodi on Helsingin kaupungin ja valtioneuvoston Suomi100-hanke.

– Itsenäisessä Suomessa ylisukupolvisuuden roolia ei voi korostaa liikaa. Itsenäisyyspäivänä muistellaan paljon historiaa, menneiden sukupolvien työtä ja se on arvokas asia. Yhtä tärkeä on myös miettiä Suomen tulevaisuutta ja huomioida nuoret sukupolvemme, pääministeri jatkaa.

Juhla järjestetään Säätytalolla Helsingissä. Juhla tehdään yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Lapsiasiavaltuutetun toimiston kanssa.

Lue myös: Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton kutsujen postitus alkoi – rouva Jenni Haukion puku tehdään koivusta

Kommentoi Facebookissa