Päätyykö Lotuskin kiinalaisomistukseen?

Lotuksen aloitusmallina toimiva Elise on pohjimmiltaan jo yli 20 vuotta vanha. (Kuva Lotus)

Lähes kaikki perinteiset brittimerkit ovat nykyään ulkomaalaisomistuksessa.

AUTOT Bentley ja Rolls-Royce kuuluvat saksalaisille, Jaguar sekä Land Rover ovat osa intialaisen Tatan merkkivalikoimaa, ja urheiluautovalmistaja Lotus on ollut viime vuodet malesialaisen Protonin omistuksessa. Malesialaisilla on ollut suuria suunnitelmia Lotuksen varalle, mutta ne ovat jääneet lähinnä haavekuvien asteelle.

Lotuksen mallisto on uudistunut varsin varovaisesti, ja esimerkiksi aloitusmallina toimiva Elise on pohjimmiltaan jo yli 20 vuotta vanha konstruktio. Kehitystyöhön kaivattaisiin siis kipeästi lisäresursseja, ja niitä saattaa olla nyt luvassa. Amerikkalainen Road & Track kertoo nimittäin, että Kiinan suurin itsenäinen autonvalmistaja Geely olisi kiinnostunut Lotuksen ostamisesta.

Ruotsin ylpeys Volvo on noussut Geelyn omistuksessa uuteen kukoistukseen, joten kiinalaisjätti voisi olla otollinen isäntä Lotuksellekin. Geely on jo aiemmin hankkinut itselleen brittitakseja rakentavan London Taxi Companyn, eli Iso-Britannia ei ole yritykselle täysin uutta maaperää.

Lontoon takseihin suunniteltiin kiinalaisomistuksessa komposiittimuoviset koripaneelit. (Kuva The London Taxi Company)
Lontoon takseihin suunniteltiin kiinalaisomistuksessa komposiittimuoviset koripaneelit. (Kuva The London Taxi Company)

Volvon kohdalla kiinalaiset ymmärsivät säilyttää autojen suunnittelu- ja valmistustoiminnot Ruotsissa, mikä on pitänyt laatustandardit korkealla tasolla. Tietotaito on kulkenut pikemminkin Ruotsista Kiinaan, ja esimerkiksi Geelyn turvateknologia on kehittynyt aivan uudelle tasolle Volvon vuosikymmenten mittaan kartuttaman osaamisen ansiosta.

Geely laittoi Lontoon taksitkin täysin uusiksi, ja niihin suunniteltiin kiinalaisomistuksessa tuore alumiinirakenne sekä komposiittimuoviset koripaneelit. Uusien hybriditaksien takavetopohjalevy on tehty myös muita Euroopan markkinoilla tarjottavia vähäpäästöisiä ammattiautoja silmällä pitäen, eli kiinalaisilla on suuret suunnitelmat tulevaisuuden varalle.

Tässä ei ollut vielä kaikki, vaan Geely lanseerasi muutama viikko sitten vielä aivan uuden automerkin, jonka nimeksi annettiin Lynk & Co. Tuoretta merkkiä markkinoidaan kattavien verkottumismahdollisuuksien sekä Volvon kehittämän tekniikan avulla, ja sille voi povata menestystä jossakin vaiheessa jopa vanhalla mantereella.

Geely jatkaa Road & Trackin tietojen mukaan pienempien autonvalmistajien ostamista, joten Lotus sopisi joukkoon mainiosti. Colin Chapmanin perustama brittimerkki on tunnettu ennen kaikkea autojensa loistavasta ajettavuudesta ja kevyistä rakenteista, joten kaupasta saattaisi olla Geelyllekin monenlaista hyötyä. Lotus voisi puolestaan vihdoinkin nousta Ferrarin ja kumppanien varteenotettavaksi haastajaksi kiinalaisen pääoman ansiosta.

 

Lähde Road & Track

Kommentoi Facebookissa