Pahoinpitely sekä murhayritys pampulla ja ampumalla – ”Järjestäytyneen rikollisuuden välienselvittelyä”

Kolme rikoksesta epäiltyä on vangittu, uhri ja epäillyt tunsivat toisensa entuudestaan.

Kolme rikoksesta epäiltyä on vangittu, uhri ja epäillyt tunsivat toisensa entuudestaan. (Kuva AOP)

Poliisi on saanut valmiiksi murhan yritystä koskevan esitutkinnan.

MURHAYRITYS Helsingin poliisi on saanut valmiiksi törkeää pahoinpitelyä ja murhan yritystä koskevan esitutkinnan. Asiaa on tutkittu viime syksystä lähtien. Kolme rikoksesta epäiltyä on vangittu, uhri ja epäillyt tunsivat toisensa entuudestaan. Rikosepäilyt paljastuivat Tullin muun vakavan rikoksen esitutkinnan yhteydessä.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että rikoksen uhri, 31-vuotias mies, oli saanut 28.8.2018 puhelun ystävältään, että kaksi miestä haluaisi tavata hänet ja kyse olisi velka-asiasta. Kyseiset 30- ja 31-vuotiaat miehet olivat tulleet sovitusti uhrin talon eteen, missä miehet aloittivat pahoinpitelyn välittömästi lyömällä jollain tylpällä pampun tapaisella esineellä uhria päähän, minkä jälkeen pahoinpitely jatkui myös nyrkeillä. Pahoinpitelyn jälkeen uhrin Facebook-seinälle ilmestyi teksti ”R.I.P”.

Pahoinpitelijät menivät tapahtumapaikalta Helsingin keskustassa sijaitsevaan hotelliin, johon kolmas epäilty, 39-vuotias mies, oli majoittunut. Samana iltana ennen iltakymmentä 39-vuotias mies soitti pahoinpitelyn uhrille ja ehdotti tapaamista asioiden sopimiseksi. Todellisuudessa kolmikko oli päättänyt kohdistaa uhriin vielä vakavampaa väkivaltaa, koska pahoinpitely ei ollut heidän mielestään ”riittävä sanktio”.

Tapaamispaikalle saavuttuaan 39-vuotias mies ampui uhria kohden surmaamistarkoituksessa 5–8 laukausta.
Tapaamispaikalle saavuttuaan 39-vuotias mies ampui uhria kohden surmaamistarkoituksessa 5–8 laukausta. (Kuva Poliisi)

Ennen lähtöä 39-vuotias mies ilmaisi aikovansa ampua uhria ja esitteli asetta hotellihuoneessa. Kaikki kolme epäiltyä lähtivät kymmenen jälkeen hotellihuoneesta Pyhtäänkorventielle Vantaalle, jonne tapaaminen uhrin kanssa oli sovittu.

Tapaamispaikalle saavuttuaan 39-vuotias mies ampui uhria kohden surmaamistarkoituksessa 5–8 laukausta. Kesken ampumistilanteen paikalle juoksi nainen, joka joutui tulilinjalle. Naisen läsnäolo haittasi kohteeseen osumista. Välimatka ampujan ja uhrin välillä oli noin 15–20 metriä. Varsinaiselle uhrille eikä paikalle tulleelle naiselle aiheutunut ampumisesta vammoja.

Kaksi muuta epäiltyä odotti autossa, ja kolmikko pakeni tapahtumapaikalta ammunnan jälkeen. Epäillyt palasivat hotellihuoneeseen, jossa he keskustelivat muun muassa uhrin saamista vammoista ja miten hänelle oli ampumisessa käynyt. Tekoase heitettiin ulos autosta pakomatkan aikana. Ampuja ja kanssaepäilty hakivat aseen pois tien varresta vielä saman yön aikana.

Lue myös: Mies löi poliisikoiraa ja uhkaili moottorisahalla poliisipartiota – tekoa tutkittiin murhan yrityksenä

Kommentoi Facebookissa