Päivän sitaatti – ”Haasteet tekevät elämästä mielenkiintoisen, ja niistä selviytyminen elämästä merkityksellisen”

Sosiaalisessa mediassa tuskin voi välttyä siltä, että joku tuttavasi jakaa elämään, rakkauteen tai menestymiseen liittyvän aforismin.

Sosiaalisessa mediassa tuskin voi välttyä siltä, että joku tuttavasi jakaa elämään, rakkauteen tai menestymiseen liittyvän aforismin. (Kuva Fotolia)

Monet mietelauseet sisältävät klassisen ajatuksen, mutta alkuperäinen esittäjä jää hämärän peittoon.

SITAATTI Uutena vuotena tehdään perinteisesti lupauksia uudesta ja paremmasta elämästä. Lehdet täyttyvät laihdutus- ja kuntoiluvinkeistä, tipaton tammikuu on tullut jäädäkseen jo monen suomalaisen vuosirutiineihin.

Takavuosina erilaiset johtamistaidon konsultit tekivät rynnäkön yritysmaailmaan. Tämän päivän tavallisenkin ihmisen maailma on muuttunut jo niin monimutkaiseksi, että useat tuntevat tarvitsevansa kuntoilun avuksi personal trainerin sekä elämänhallintaansa erityisen elämäntapakouluttajan.

Sosiaalisessa mediassa tuskin voi välttyä siltä, että joku tuttavasi jakaa elämään, rakkauteen tai menestymiseen liittyvän aforismin. Usein alkuperäiseksi sanojaksi merkitään kansainvälinen kuuluisuus, Albert Einsteinista aina Mahatma Gandhiin.

”Haasteet tekevät elämästä mielenkiintoisen, ja niistä selviytyminen elämästä merkityksellisen.”

Kyseinen mietelause on levinnyt laajalti Suomessakin, ja sen kirjoittajaksi on merkitty Joshua J. Marine. Kirjoittajan kuvana on usein koppalakkipäinen merijalkaväen sotilas, marine. Alkuperäisessä muodossaan teksti on seuraava:

”Challenges are what make life interesting and overcoming them is what makes life meaningful.”

Kuka tämä ajattelija oikein on? Mielenkiintoiseksi etsintä tulee kun selviää, ettei Joshua J. Marine -nimistä henkilöä ole luultavasti edes olemassa. Jotkut hakukoneet väittävät hänen olevan kirjailija, joka olisi tehnyt teoksen Mastering Today, tämän päivän hallitseminen.

Kyseistä kirjaa markkinoi omanaan kirjailija ja voimaannuttamisen kouluttaja Darlene Robbins, joka sanoo kirjoittaneensa teoksen kymmenen vuotta sitten kuolleen ja elämänhallintansa menettäneen pikkusiskonsa muistoksi.

Robbinsin kotisivuille on kuitenkin tägätty myös nimi sekä Joshua J. Marinen aforismi. Onko kyseessä Robbinsin jostain syystä käyttämä käyttämä alter ego, lainaus vai markkinointikeino, se jää mysteeriksi – samoin kuin salanimen perimmäinen motiivi.

Kommentoi Facebookissa