Päivän sitaatti: ”Joskus pienimmät asiat ottavat suurimman paikan sydämessäsi.”

Hyväntahtoisella nallella on monia sympaattisia oivalluksia.

Hyväntahtoisella nallella on monia sympaattisia oivalluksia. (Kuva Fotolia)

Monet lastenkirjat sopivatkin niin lapsille kuin aikuisillekin luettavaksi.

SITAATTI Lastenkirjoista voi tunnetusti löytää syvällisiä viisauksia, monet teokset sopivatkin yhtäläisesti niin lapsille kuin aikuisille luettavaksi. Muistetaan esimerkiksi Antoine de Saint-Exupery ja Pikku Prinssi, tai kotimaisista Tove Jansson ikimuistoisine Muumi-tarinoineen.

Brittiläinen kirjailija Alan Alexander Milne – A. A. Milne – tunnetaan parhaiten Nalle Puh -kirjoistaan. Milne palveli ensimmäisessä maailmansodassa Ranskassa, ja Nalle Puhin englanninkielinen nimi Winnie The Pooh tulee kanadalaisen mustakarhun Winnien mukaan. Winnie taas tulee Winnipegistä, karhu oli kanadalaisen rykmentin maskotti, joka päätyi lopulta Lontoon eläintarhaan.

Nalle Puh -kirjoissa seikkailee poika nimeltään Risto Reipas, englanniksi Christopher Robin. Milnen pojan nimi oli puolestaan Christopher Robin, ja monet eläinhahmoista saivatkin innoituksensa pojan pehmolelujen mukaan.

Hyväntahtoisella nallella oli monia sympaattisia oivalluksia.

”Joskus pienimmät asiat ottavat suurimman paikan sydämessäsi.”

Nalle Puh myös tunnetusti muistuttaa pienille lukijoilleen, että he ovat rohkeampia, vahvempia ja viisaampia kuin uskovatkaan.

Karhu on kirjojen lisäksi tuttu myös animaatioelokuvista, mutta surullista kyllä, myös Nalle Puhin tekijänoikeuksista on käyty monta oikeustaistoa. Milne jätti oikeudet perikunnan sijasta uskotuille miehille, jotka myivät ne eteenpäin Disney-yhtiöille. Nyttemmin asiat on saatu sovittua.

Kommentoi Facebookissa