Pakomatka poliisia karkuun päättyi koulun pihaan – oppilaita oli runsaasti välitunnilla

Poliisit saivat karkuun lähteneet kiinni juosten.

Poliisit saivat karkuun lähteneet kiinni juosten. (Kuvituskuva Fotolia)

Sivullisille aiheutui vaaraa pakenevasta henkilöautosta, mutta tahallista vahingoittamistarkoitusta ei ollut.

PAKOMATKA Poliisipartiota lähti normaalin liikennepysäytyksen yhteydessä karkuun Jyväskylässä Vaajakosken moottoritiellä henkilöauto. Henkilöauto ajoi pakoon ympäri Vaajakoskea ja päätyi lopulta Janakan koulun pihaan, jonka jälkeen ajoneuvosta lähti kaksi mieshenkilöä juosten karkuun.

Poliisit saivat karkuun lähteneet kiinni juosten. Autossa oli lisäksi kaksi henkilöä, jotka jäivät tapahtumapaikalle.

Koulun pihalla oli tapahtuma-aikaan ilmeisesti välitunti menossa, jonka vuoksi oppilaita oli runsaasti pihamaalla. Oppilaat olivat leikkimiseen tarkoitetuilla alueilla ja ajoneuvo ei mennyt tällaisille paikoille. Kuljettaja ajoi koulun pihaan poliisista riippumattomista syistä, eikä poliisipartiolla ollut mahdollisuutta estää koulun pihaan ajamista.

Sivullisille aiheutui vaaraa koulun alueelle pakenevasta henkilöautosta, mutta tahallista vahingoittamistarkoitusta sivullisiin kohdehenkilöillä ei ole ollut. Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena ja huumausainerikoksena.

Koulu suoritti omien turvallisuusohjeiden mukaiset toimenpiteet tapahtumapaikalla ja evakuoi pihassa olleet sisätiloihin. Poliisi oli yhteyksissä tapahtumapaikalla koulun rehtoriin, joka on luvannut tiedottaa asiasta oppilaiden vanhemmille Wilma-järjestelmän kautta.

Lue myös: Pakomatka autolla päättyi koulun aitaan – oppilaat olivat samaan aikaa pihalla välitunnilla

Kommentoi Facebookissa