Paljon lääkkeitä käyttävien lääkelasku pienenee hieman – Kela-korvattavien lääkekatto laskee

Lääkekorvausten vuosikohtainen alkuomavastuu on 50 euroa myös vuonna 2019

Lääkekorvausten vuosikohtainen alkuomavastuu on 50 euroa myös vuonna 2019. (Kuva Fotolia)

Lääkkeiden vuosiomavastuu laskee 572 euroon vuoden 2019 alusta alkaen.

TERVEYS Kela-korvattavien lääkkeiden vuosiomavastuu eli lääkekatto laskee 572,00 euroon vuonna 2019. Vuonna 2018 vuosiomavastuu on 605,13 euroa.

Lääkekaton ylityttyä asiakas maksaa lääkekorvausten piiriin kuuluvista lääkkeistään vain ostokertakohtaisen omavastuun 2,50 euroa/lääke.

Kela seuraa vuosiomavastuun täyttymistä apteekista saatujen tietojen perusteella ja lähettää kirjeen kotiin vuosiomavastuun ylittymisestä. Vuosiomavastuun kertymistä voi seurata myös verkossa Kelan asiointipalvelussa.

Lääkekorvausten vuosikohtainen alkuomavastuu on 50 euroa myös vuonna 2019. Lääkekorvauksia voi siis saada vasta, kun on ensin itse maksanut 50 euroa korvattavista reseptilääkkeistään vuoden 2019 alusta lukien. Maksettu alkuomavastuu näkyy apteekin kuitissa.

Myös korvausprosentit säilyvät ennallaan. Peruskorvaus on 40 prosenttia, alempi erityiskorvaus 65 prosenttia ja ylempi erityiskorvaus 100 prosenttia. Ostokertakohtainen omavastuu ylemmässä erityiskorvausluokassa säilyy 4,50 eurossa/lääke.

Lähimmät apteekit löytyvät Apteekki.fi-palvelusta, josta voi myös tarkistaa apteekkien aukioloajat joulun ja vuodenvaihteen tienoilla. Palvelusta voi hakea myös lääkkeiden hinnat ja lääkekorvaukset. Lisäksi palvelusta löytyvät linkit suomalaisten apteekkien verkkoapteekkeihin ja vinkit pienten vaivojen itsehoitoon.

  • Lähde Suomen Apteekkariliitto

Lue myös: Hallitus uudistaisi apteekkitoimintaa vaiheittain – itsehoitolääkkeisiin hintakilpailu

Kommentoi Facebookissa