Paljon parjattu HJK pesee kasvojaan – jyräsi jo lohkovoittoon

Toni Koskela valmentaa HJK:ta.

Toni Koskela valmentaa HJK:ta. (Kuva AOP)

Viime kaudella surkuhupaisasti rämpinyt HJK on jyrännyt Suomen Cupin alkusarjassa.

JALKAPALLO Kotimainen jalkapallokausi pyörähti käyntiin jo tammikuun lopulla Suomen Cupin käynnistyttyä. Suurempaa mediahuomiota Suomen Cup on saanut lähinnä ottelun erikoisilla alkamisajoilla, kun pelejä on pelattu arkisin iltapäivällä. Faneja moinen on raivostuttanut.

Joka tapauksessa Suomen Cupin alkusarja palvelee seurajoukkueiden valmistautumista Veikkausliigaan ja europeleihin paremmin kuin takavuosien Liigacup. Suomen Cupin nykyinen ohjelma myös vähentää otteluruuhkaa kauden aikana.

Veikkausliigan joukkueet ratkovat Suomen Cupissa jatkopaikat kahdessa kuuden joukkueen lohkossa. Kummastakin lohkosta neljä parasta etenee jatkopeleihin, joissa vastaan tulee alasarjatason joukkueita.

Viime kaudella surkuhupaisasti rämpinyt Suomen rahakkain futisorganisaatio HJK on voittanut alkulohkossaan kaikki neljä otteluaan. Viime lauantaina HJK kukisti Talin hallissa IFK Mariehamnin 3-1 ja varmisti jo lohkovoittonsa.

– Aloitimme vahvasti ja loimme paljon maalintekopaikkoja. Olimme selvästi parempi joukkue tänään. Kun hallitsee peliä näin selvästi, voi fokus välillä hiukan karata. Näin meillekin kävi tänään muutaman kerran. Kaikkiaan tämä peli kuitenkin jatkoi meidän viime aikojen hyviä otteitamme, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela seuransa nettisivuilla.

– Täytyy kiittää pelaajia, koska me olemme menneet viimeiset kuusi viikkoa aika kovaa. Nyt pelaajat saavat viikon ansaitun talviloman, Koskela jatkoi.

Koskela tuli HJK:n valmentajaksi viime toukokuussa Mika Lehkosuon saatua potkut. HJK:n sekavaa pakettia Koskela ei saanut kuntoon. Kausi päättyi nolosti, kun HJK ei saavuttanut edes europelipaikka, mutta Koskela sai jatkaa tehtävässään.

Tänä vuonna HJK:lla on pelissä urheilullinen uskottavuus. Seurapomo Aki Riihilahti näyttää kumppaneineen tehneen pelaajahankinnoissa parempaa työtä vuodentakaiseen hutimeininkiin verrattuna.

Jopa HJK:n ykköshaastajaksi arvioitu kiinalaisliikemiehen avulla rikastunut HIFK ei ole neljästä ottelustaan voittanut yhtäkään, mikä on merkittävä yllätys. HIFK:n taival cupissa todennäköisesti päättyy alkusarjaan.

HJK:n lisäksi jatkopaikkansa on varmistanut FC Inter. FC Honka ja TPS ovat lähellä jatkopaikkaa. IFK Mariehamn ei ole voittanut otteluakaan, eikä pääse jatkoon.

Toisessa lohkossa viime kauden cup-mestari Ilves, sarjanousija FC Haka sekä hallitseva Suomen mestari KuPS ovat kärjessä tasapisteissä. Niiden lisäksi myös FC Lahti on varmistanut jatkopaikkansa. SJK ja RoPS eivät ole voittaneet otteluakaan, eivätkä pääse jatkoon.

Veikkausliigan kausi alkaa 11. huhtikuuta. Sitä ennen maalis-huhtikuussa pelataan Suomen Cupin neljännesvälierät, puolivälierät ja välierät.

Suomen Cupin finaali pelataan 16. toukokuuta hyvissä ajoin ennen EM-kisoja. Veikkausliiga ei pidä kesäkuussa EM-kisojen aikaan taukoa, vaikka Suomi on turnauksessa historiallisesti mukana.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukki jäi maaleitta ylivoimaista vastustajaa vastaan – Joel Pohjanpalo ilopillerinä

Kommentoi Facebookissa