Parikymppiset miehet ajoivat aamuyöllä kilpaa moottoritiellä – molemmat kuljettajat olivat ajokiellossa

Tapauksia tutkitaan törkeinä liikenneturvallisuuden vaarantamisina, rattijuopumuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Tapauksia tutkitaan törkeinä liikenneturvallisuuden vaarantamisina, rattijuopumuksena ja kulkuneuvon kuljettamisina oikeudetta. (Kuva Fotolia)

Miehet ajoivat huomattavaa ylinopeutta ja kummankin kyydissä oli matkustaja.

LIIKENNETURVALLISUUS Sunnuntaina aamuyöllä poliisi tavoitti Hattulassa noin 20-vuotiaan miehen kolmostiellä ajamassa etelän suuntaan huomattavalla ylinopeudella. Poliisi mittasi tutkalla auton nopeudeksi 188 km/h, rajoituksen ollessa 120 km/h.

Mies puhalsi nollatuloksen, mutta oli silminnähden päihtynyt. Huumausainepikatesti oli positiivinen. Mies oli määrätty ajokieltoon 2018 ja hän oli jäänyt kiinni kortitta ajosta seitsemän kertaa viimeisen vuoden aikana. Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Poliisi tavoitti myös toisen samanikäisen miehen kuljettaman henkilöauton, joka oli ajanut kilpaa edellisen miehen kanssa. Hän oli myös ajo-oikeudeton ja myönsi ajaneensa huomattavaa ylinopeutta. Hänet oli määrätty ajokieltoon 2019.

Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Molemmissa autoissa oli kyydissä yksi matkustaja.

Lue myös: Kaksi kuljettajaa ajoi kilpaa moottoritiellä 205 km/h – toinen yritti hämätä poliisia livahtamalla takapenkille

Kommentoi Facebookissa