Parjattu Jukurit teki jättiyllätyksen – Lukko kiitti

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin. (Kuva AOP)

Jukurit voitti sarjakärki Ilveksen yllättäen 5-3. Sarjakakkonen Lukko murskasi JYPin 6-1 ja kuroi Ilveksen etumatkan kolmeen pisteeseen.

JÄÄKIEKKO Viime keskiviikkona HIFK:lle maalein 1-11 hävinnyt Jukurit on saanut runsaasti lokaa niskoilleen. Joukkuetta on asiantuntija-arvioissa pidetty liian huonona SM-liigaan.

Lauantaina Jukurit vastasi kritiikkiin kotikaukalossaan Mikkelissä. Se voitti sarjan kärkijoukkueen Ilveksen yllättäen 5-3.

– Hyvä peli meiltä. Vastattiin aika hyvin siihen, mitä viikolla puhuttiin. Otettiin aika paljon oppia keskiviikon pelistä ja joukkue nosti paljon tasoa arjen asioissa, joita käsiteltiin. Se näkyi myös tuolla jäällä, Jukurien päävalmentaja Marko Kauppinen summasi seuransa nettisivuilla.

Voitto nosti Jukurit pois sarjataulukon jumbopaikalta. Lappeenrannassa Sport hävisi SaiPalle jatkoajalla 2-3, joten Sport putosi jumboksi. Jukurit ja Sport ovat tasapisteissä Jukurien ollessa edellä maalieronsa avulla.

– Työnteon ja arjen pitää pohjautua tiettyihin arvoihin. Sieltä lähdettiin rakentamaan uudestaan ja käytiin varmasti aika syvällä, mutta tämä voitto antoi varmasti uskoa ja asetti riman, että mitä sen työnteon pitää tuolla peleissä olla, kommentoi Kauppinen.

Juttuvinkki: Leijonat oli pilata vuosisadan jääkiekkoihmeen – ”Jos nyt häviätte noille suomalaisille…”

Ilveksen yllätystappio oli hyvä uutinen sarjakakkoselle Lukolle. Lauantaina Jyväskylässä Lukko murjoi JYPin 6-1 ja nousi kolmen pisteen päähän Ilveksestä. Lukko on pelannut Ilvestä kaksi ottelua vähemmän.

Kauden vahva yllättäjä Pelicans jatkaa sarjassa kolmantena voitettuaan derbyssä KooKoon 3-2. Ilveksestä Pelicans on jäänyt seitsemän pistettä.

Kärpät oli yllättävissäkin vaikeuksissa Ässien kanssa, mutta voitti Jesse Puljujärven jatkoaikamaalilla 5-4. Kärpät on sarjataulukossa kuudentena.

Tappara otti toisen voittonsa kahden päivän sisään lyötyään maailmanmestari Kristian Kuuselan jatkoaikamaalilla KalPan 2-1. KalPa on sarjassa seitsemäntenä ja Tappara yhdeksäntenä. Eroa joukkueiden välillä on vain kaksi pistettä.

HPK:n vaikea kausi sai jatkoa kotiottelussa. TPS nappasi 3-2 -voiton rankkarikisan päätteeksi.

HPK:n yleisömäärä ei sentään jäänyt kierroksen pienimmäksi. Hämeenlinnassa katsojia oli 1488 ja Mikkelissä 1252.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ilves takoo hurjia maalimääriä – NHL tuomassa kärkijoukkueelle haasteita

Kommentoi Facebookissa