Pasi Mustonen poistuu Pekingistä – Naisleijonille kerrottiin vasta perjantaiaamuna

Pasi Mustonen toimi Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana Pekingin olympialaisiin saakka. (Kuva Tiina Puputti/ Jääkiekkoliitto)

Pasi Mustonen jätti Naisleijonien päävalmentajan tehtävät. Olympiajoukkueen mukaan Mustonen matkustaa kotiin perheensä vakavan terveystilanteen takia.

JÄÄKIEKKO Suomen olympiajoukkue tarjosi perjantaina melkoisen uutispommin, kun tiedotettiin, että naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen matkustaa perheensä vakavan terveystilanteen takia kotiin. Juuso Toivola ottaa päävalmentajan roolin.

– Pasille koko joukkue toivottaa tsemppiä. Joukkue toivoo, että kotona asiat etenee oikeaan suuntaan ja järjestyy. Naisleijonat ja koko Suomen joukkue on Pasin tukena, kommentoi olympiajoukkueen johtaja Mika Lehtimäki.

Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen paljasti, että Mustosen tilanne oli hänellä tiedossa jo alkuviikosta.

– Saatiin tästä tietoa alkuviikosta. Samalla informoitiin liittohallitus. Käytiin keskustelut Pasin ja Toivolan Juuson kanssa ja sovittiin tästä kaikessa lyhykäisyydessään.

Torstaina Mustonen valmensi Naisleijonia kuitenkin Yhdysvallat-ottelussa, jonka Suomi hävisi maalein 2-5. Mustonen hoiti tehtävänsä aivan normaalisti.

– Pidettiin joukkueen kannalta parempana, että Pasi on mukana ensimmäisessä ottelussa. Keskustelut käytiin tämän viikon aikana. Alkuviikosta lähtien. Prosessi oli suunniteltu lentoaikatauluihin. Pasin oli tarkoitus lentää ensi yönä, mutta lento oli peruttu, kertoi Nurminen.

Miksi Naisleijonille ei sitten kerrottu Mustosen tilanteesta etukäteen?

– Päätös asiasta oli tehty, mutta haluttiin rauhoittaa joukkueen latautuminen ensimmäiseen peliin. Joukkueelle tiedotettiin tänään kello 11, selvensi Nurminen.

Miten Naisleijonat ottivat shokkiuutisen vastaan?

– Tietojeni mukaan tilaisuus oli aika tunteellinen. Pelaajat vetäytyivät huoneisiinsa käsittelemään asiaa, Nurminen sanoi.

Teksti Otto Palojärvi, Peking

Lue myös: Yhdysvallat rökitti Naisleijonat – Pasi Mustoselta rehellistä tekstiä tappion syistä

Kommentoi Facebookissa