Patrik Laine loukkaantui – Tampereen NHL-ottelut uhkaavat lässähtää

Patrik Laine sai NHL-kauden avausottelussa ylävartalovamman (Kuva: AOP)

Patrik Laine kärsii ylävartalovammasta ja joutunee todennäköisesti jättämään marraskuun alussa pelattavat Tampereen NHL-ottelut väliin.

JÄÄKIEKKO NHL vierailee Suomessa marraskuun alussa neljän vuoden tauon jälkeen. Colorado Avalanche ja Columbus Blue Jackets kohtaavat runkosarjaotteluissa 4. ja 5. marraskuuta.

Coloradossa pelaavat suomalaisista viime kesän Stanley Cup-voittajat Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen. Mutta Tampereella ja muuallakin Suomessa suurempaa innostusta herättää Columbuksen Patrik Laine.

Laineesta tuli Suomessa superjulkkis 17-vuotiaana hänen voitettuaan kultaa Nuorissa Leijonissa MM-kotikisoissa. Hurjalla lämärillään Laine toi suomalaisille ikimuistoisia urheiluhetkiä, joille saatiin jatkoa saman vuoden keväällä miesten MM-kisoissa, joissa Leijonat voitti hopeaa.

NHL:ssä Laine teki läpimurtonsa heti 2016 syksyllä. Mutta hänen uransa on ollut Pohjois-Amerikassa välillä vuoristorataa. Loukkaantumiset ovat useasti olleet Laineen kiusana.

Suomen maajoukkueessa Lainetta ei ole nähty kuuteen vuoteen, eikä hän ole voittanut Stanley Cupia, mutta Suomessa Laine on yhä suurempi kiekkojulkkis kuin esimerkiksi Rantanen tai Lehkonen.

Tampereella onkin odotettu Laineen paluuta kotikaupunkiinsa kuin kuuta nousevaa. Moni pettyi viime keväänä, kun Laine joutui jättämään MM-kotikisat väliin. Hän ei ollut toipunut loukkaantumisestaan riittävän nopeasti.

Tampereen NHL-peleissä vahinko piti ottaa takaisin, mutta nyt näyttää siltä, ettei Laine pysty marraskuun alussa pelaamaan.

NHL-kauden avausottelun Laine joutui jättämään kesken loukkaantumisen takia. Nyt on varmistunut, että Laine joutuu huilaamaan seuraavat 3-4 viikkoa. Hän kärsii kyynärpään venähdyksestä.

Tampereen NHL-peleihin on aikaa enää pari viikkoa. Näyttää erittäin todennäköiseltä, ettei Laine pysty Nokia-areenalla pelaamaan.

Mikäli Laine on sivussa, odotetaan mielenkiinnolla, ottaako Columbus Blue Jackets hänet pelireissulle silti mukaan. Onhan Laine NHL:n markkinoinnille Suomessa melkoinen kultamuna.

Iltapäivälehdet ja muut mediat seurasivat 2018 Helsingissä pelattujen NHL-otteluiden yhteydessä Laineen jokaista liikettä. Nyt käynee samoin, jos Laine tulee Suomeen, vaikka ei pelaisikaan.

Myös Mikko Rantanen saanee Suomessa valtavasti mediavelvoitteita. Mutta Laineen kaltaiselta överiksikin menevältä superjulkisuudelta hän säästynee.

Tilanne on urheilullisten asioiden näkövinkkelistä hieman outo. Olihan Rantanen mukana 2016 samoissa nuorten ja miesten Leijonien menestysjoukkueissa Laineen kanssa. Ja muutama kuukausi sitten Rantanen siis voitti Stanley Cupin.

Rantanen ja Lehkonen olivat ensimmäiset NHL:n suomalaiset Stanley Cup-voittajat viiteen vuoteen. Silti Laine, Sebastian Aho ja Jesse Puljujärvi ovat Google-hakujen perusteella heitä suositumpia kiekkotähtiä Suomessa.

Asetelma johtuu siitäkin, ettei parhaiden NHL-kiekkoilijoiden maajoukkueturnauksia ole järjestetty kuuteen vuoteen. Eikä tulla järjestämään ennen helmikuuta 2024, jolloin pelataan NHL:n World Cup, suomeksi maailmancup.

Teksti Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Lukon mestaruushuumasta lähtöpasseihin SaiPasta – Pekka Virta rajussa vuoristoradassa

Kommentoi Facebookissa