Patrik Laine maalasi – mokasi myös pahasti

Patrik Laine edusti NHL:ssä Winnipeg Jetsia vuosina 2016-21

Patrik Laine edusti NHL:ssä Winnipeg Jetsia vuosina 2016-21. (Kuva All Over Press)

Patrik Laine sai maalitilinsä auki Columbus Blue Jacketsissa, mutta herätti huomiota myös mokallaan. Aleksander Barkov teki maalin Floridan karmeassa sulamisessa.

JÄÄKIEKKO Patrik Laine avasi maalitilinsä uudessa NHL-seurassaan Columbus Blue Jacketsissa toisessa ottelussaan. Laine viimeisteli 3-1 -maalin toisen erän alussa ketjukavereidensa Max Domin ja Alexandre Texierin alustamana Columbuksen voittaessa Dallas Starsin lopulta 4-3.

Laine sai pomppukiekon haltuunsa ja sijoitti sen rystyltä maalivahti Anton Hubodinin selän taakse. Maali oli Laineelle kauden kolmas, sillä hän ehti viimeistellä kaksi osumaa Winnipeg Jetsin paidassa.

Laine on pelannut NHL-urallaan 19 kertaa Dallasia vastaan. Hänellä on koossa niistä otteluista yhtä monta maalia.

Ottelussa 17.45 minuuttia pelanneen Laineen esitys ei ollut maalista huolimatta silti vielä mitenkään loistelias. Laine menetti kiekon kohtalokkaasti pikapuoliin maalinsa jälkeen. Dallas rankaisi välittömästi 3-2:een. Miro Heiskanen syötti ja Jason Dickinson iski.

Heiskasen lisäksi Dallasista tehopisteille yli myös Roope Hintz, joka teki joukkueensa 2-1 -kavennusmaalin ajassa 21.18.
Columbuksen maalilla pelasi Joonas Korpisalo, joka kirjautti tililleen 25 torjuntaa.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

Florida Panthers suli käsittämättömällä tavalla Nashville Predatorsia vastaan. Florida johti ottelu vielä reilut kaksi minuuttia ennen loppua 5-3, kunnes se romahti täydellisesti.

Nashville paineli rinnalle ja karautti jatkoajalla ohi. Filip Forsberg viimeisteli ajassa 64.00 katkeran tappion Floridalla lukemin 6-5. Panthers on kuitenkin edelleen taalaliigan ainoa joukkue, joka ei ole hävinnyt vielä ainuttakaan ottelua varsinaisella peliajalla.

Tähtipelaaja Aleksander Barkov viimeisteli Floridalle tehot 1+1. Barkovilla on koossa seitsemästä ottelusta mukava saldo 3+6=9.

Barkovin viimeistelemä ylivoimamaali Nashvillea vastaan syntyi ajassa 28.01, jolloin hän vei joukkueensa 4-3 -johtoon.

Barkovin tekemä maali oli hänelle jo 158. Florida Panthersin nutussa. Panthersin seurahistoriassa Barkovin edellä on enää vain yksi enemmän maaleja tehnyt pelaaja, eli 188 osumaa viimeistellyt Olli Jokinen.

– Meidän pitää nyt levätä, nukkua kunnolla ja tulla huomenna takaisin korjaamaan ne pienet asiat, jotka meidän pitää tehdä paremmin kuin tänään. Teemme sen seuraavassa ottelussa, Barkov paalutti ottelun lehdistötilaisuudessa.

Ottelussa nähtiin peräti kymmenen suomalaispelaajaa. Barkovin lisäksi Panthersin paidassa pelasivat syöttöpisteen tililleen merkkauttanut Markus Nutivaara, Eetu Luostarinen, Aleksi Heponiemi ja Juho Lammikko.

Vastustajan puolella suomalaisista pelasivat syöttöpisteen kuitannut Mikael Granlund, Erik Haula, Eeli Tolvanen, Juuse Saros ja Pekka Rinne.

Rinne luisteli Saroksen tilalle tolppien väliin kolmannessa erässä ja piti maalinsa koskemattomana. Saros kirjautti tililleen 19 ja Rinne 12 torjuntaa.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Jesse Puljujärvelle maaleja – Patrik Laine tarjosi pettymyksen

Kommentoi Facebookissa