Jesse Puljujärvelle maaleja – Patrik Laine tarjosi pettymyksen

Jesse Puljujärvi on palannut Edmonton Oilersiin haettuaan puolentoista kauden ajan vauhtia Kärpissä

Jesse Puljujärvi palasi Edmonton Oilersiin haettuaan puolentoista kauden ajan vauhtia Kärpissä. (Kuva AOP)

Jesse Puljujärvi teki kaksi maalia Edmonton Oilersin voitossa. Patrik Laineen avausottelu Columbus Blue Jacketsissa ei häikäissyt.

JÄÄKIEKKO Jesse Puljujärvi teki tiistaina NHL-kautensa kaksi ensimmäistä maaliaan. Edmonton Oilersin ykkösketjussa Connor McDavidin ja Ryan Nugent-Hopkinsin rinnalla pelannut Puljujärvi auttoi osumillaan Oilersin 4-2 -kotivoittoon Ottawa Senatorsista.

Puljujärvi vei Edmontonin 2-0 -johtoon avauserässä. Hän pääsi hyökkäämään McDavidin syötöstä ja iski oman paluukiekkonsa verkkoon.

Puljujärvi muutti lukemiksi 4-0 toisen erän alussa. Hän ohjasi puolustaja Evan Bouchardin laukauksen Senators-vahti Marcus Högbergin taakse.

Kahden maalin ilta oli Puljujärvelle NHL-uran toinen. Hän iski kaksi osumaa Calgary Flamesin verkkoon 2. joulukuuta 2017.

Viime kauden Puljujärvi vietti Kärpissä, jossa myös pelasi tämän kauden alun, kun NHL oli tauolla. Nyt Puljujärvi on tehnyt Oilersiin paluun ja näyttää ainakin vakiinnuttaneen paikkansa joukkueessa.

Mikko Koskinen torjui Edmontonin tolppien välissä 23 laukausta. Hän antautui toisen kerran vasta 29 sekuntia ennen päätössummeria, kun Ottawan superlupaus Tim Stützle teki NHL-uransa kolmannen maalin.

Edmonton on voittanut kauden 12 ottelustaan kuusi. Ottawalla on vain yksi voitto 10 ottelusta, joten Oilersin voitto ei ollut yllätys.

Patrik Laineen ensiesiintyminen Columbus Blue Jacketsin paidassa ei sujunut odotusten mukaisesti. Kotihallissaan pelannut Columbus hävisi tiistaina Dallas Starsille 3-6.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

Ottelu oli Laineelle vasta kauden toinen. Hän pelasi yhden ottelun Winnipeg Jetsin riveissä ennen kuin loukkaantui. Siitä kamppailusta oli ehtinyt vierähtää lähes kolme viikkoa.

– Tämä oli rankkaa alussa. Jalat eivät olleet mukana, pää ei todellakaan ollut mukana eivätkä kädetkään. Ja tietenkin oli uusi systeemi ja uudet ketjukaverit. Mutta en ole täällä keksimässä tekosyitä. En pelannut sillä tasolla, jota vaaditaan voittamiseen. Sama pätee kaikkiin. Meidän pitää olla parempia torstaina, alkaen minusta, Laine kertasi tiistain kokemustaan lehdistötilaisuudessa.

Ilman pistemerkintöjä jäänyt Laine sai kaikista Columbuksen hyökkääjistä eniten peliaikaa. Hän luisteli ensin Alexandre Texierin ja Cam Atkinsonin rinnalla. Myöhemmin Jack Roslovic tuli Texierin tilalle ketjun sentteriksi.

– Koko ottelu oli rankka. En ollut pelannut pariin viikkoon, oli uusi systeemi ja vastassa todella hyvä joukkue. Ei ollut helpoin paikka, Laine jatkoi.

Laine laukoi yhteensä seitsemän kertaa. Kaksi kutia meni kohti maalia, yksi ohi ja neljä blokattiin.

– Syöttelimme liikaa ulkopuolella. Se näyttää kauniilta, mutta emme luo sillä tavalla maalipaikkoja. Minun täytyy ampua enemmän. Syöttelin liikaa. Kun on uudessa joukkueessa, niin haluaa olla hyvä jätkä eikä ampua koko ajan itse. Sen suhteen pitää joskus olla itsekkäämpi, Laine mietiskeli.

Joonas Donskoi venytti pisteputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi, kun hänen seuransa Colorado Avalanche kukisti Minnesota Wildin kotonaan 2-1. Donskoi on kerännyt kauden 11 ottelussa tehot 5+3. Vahvasti kautensa aloittanut Avalanchen Mikko Rantanen jäi tiistain kamppailussa kiikaritehoille.

Teksti Otto Palojärvi ja Jussi Lehmola

Lue myös: Eeli Tolvasen tuska hellittää? – Maali NHL:ssä yli kahden vuoden tauon jälkeen

Kommentoi Facebookissa