Patrik Laine toipui – ilouutinen Tampereen NHL-peleille

Patrik Laine tositoimissa Arizona Coyotes -ottelussa. (Kuva AOP)

Patrik Laine toipui kyynärpäävammastaan parissa viikossa ja pelannee ensi viikolla Tampereella.

JÄÄKIEKKO Columbus Blue Jacketsin tähtihyökkääjä Patrik Laine teki NHL:ssä keskiviikkona yllättävän paluun takaisin tositoimiin, kun seurasi kohtasi Arizona Coyotesin. Laine loukkaantui kauden avausottelussa, mutta toipui kyynärpäävammastaan odotettua nopeammin.

Laineen odotettiin olevan sivussa kolmesta neljään viikkoon. Hän oli sivussa peleistä kuitenkin vain parisen viikkoa.

Eikä Lainetta ei paluuottelussaan säästelty. Hän pelasi Columbus hyökkääjistä eniten ja laukoi ottelussa kuudesti. Ruuti oli Laineella kuitenkin märkää Arizonan voitettua selvästi 6-3. Arizonan Matias Maccelli ja Juuso Välimäki saalistivat syöttöpisteen.

Joka tapauksessa suomalaisille NHL-faneille ja NHL:n markkinoinnille Suomessa Laineen toipuminen on ilouutinen. Columbus Blue Jackets kohtaa Tampereella NHL:n runkosarjaotteluissa Colorado Avalanchen 4. ja 5. marraskuuta. Kotikaupungissaan pelaavan Laineen julkisuusarvo on Tampereen otteluille valtava.

Laineen Tampereella Coloradon paidassa kohtaava Mikko Rantanen jäi pisteittä keskiviikkona Coloradon ottelussa New York Rangersia vastaan, mutta ratkaisi ottelun voittomaalikisassa pelin päätyttyä lukemiin 4-3. Rangersin Kaapo Kakko epäonnistui omassa yrityksessään.

Rantanen ja Artturi Lehkonen olivat viime kesänä voittamassa Coloradossa Stanley Cupia. Tähän kauteen luonnollisesti isona mestarisuosikkina lähtenyt Colorado on tällä hetkellä läntisessä konferenssissa neljäntenä.

Columbuksen alkukausi on ollut tuskaisa. Itäisessä konferenssissa joukkue on toiseksi viimeisenä sijalla 15.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Pekka Rautakallio teki suomalaista NHL-historiaa kahdesti

Kommentoi Facebookissa