Pekingin olympiajääkiekkoa ei nähdä Yleisradion kanavilla

Jussi Olkinuora Leijonien maalilla (Kuva Jääkiekkoliitto)

Jussi Olkinuora Leijonien maalilla. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Discoveryn TV5-televisiokanava näyttää Suomen jääkiekko-ottelut Pekingin olympialaisista.

JÄÄKIEKKO Ensi helmikuussa järjestettäviä Pekingin olympiakisoja voi Suomessa seurata television ja netin välityksellä Yleisradion sekä Discoveryn kanavilla. Discoverylla on Suomen oikeudet olympialaisiin, mutta veronmaksajien rahoittama YLE ostaa siltä lähetysoikeuksia isoilla rahasummilla.

Pekingin miesten ja naisten jääkiekkoturnaukset nähdään Suomessa vain Discoveryn kanavilla. Vapaasti katsottava TV5 on ainoa suomalainen tv-kanava, josta voi seurata Pekingin talviolympialaisissa miesten ja naisten jääkiekkoturnauksia. Jokainen talviolympialaisten kilpailu ja tapahtuma on katsottavissa suorana discovery+ -palvelusta

TV5 esittää suorina lähetyksinä kaikki Suomen ottelut. Lisäksi kanavalla nähdään Suomen pudotuspeliottelut sekä välierät ja finaali.

Discovery+ näyttää turnauksista jokaisen ottelun suorana. Kaikkia olympiaturnauksen pelejä ei siis nähdä suorina lähetyksinä Suomessa vapaasti katsottavilla kanavilla.

Suomen miesten ottelut Discoveryn kanavilla selostaa F1-selostuksistaan aikoinaan tutuksi tullut Oskari Saari, joka oli selostamassa myös Pyeongchangin 2018 olympiajääkiekkoa. Naisleijonien ottelut selostaa Juhavaltteri Salminen.

Asiantuntijapuolelle Discovery on pestannut nimekästä väkeä. Kimmo Timonen toimii Suomen miesten pelien asiantuntijakommentaattorina ja Teemu Selänne kommentoi puolestaan studiossa. Terhi Mertanen toimii Naisleijonien otteluiden asiantuntijakommentaattorina.

Olympialähetyksiä discovery+-palvelussa ja yhtiön tv-kanavilla kanavilla selostaa tuttuja nimiä, kuten Hannu-Pekka Hänninen (mäkihyppy ja yhdistetty), Sami Uotila (alppihiihto), Tommy Rundgren (maastohiihto), Jussi Uusipaavalniemi (curling) ja Toni Flink (pikaluistelu).

Olympialaisten esitysoikeudet omistava Discovery on tehnyt Ylen kanssa alilisensiointisopimuksen, jonka mukaan olympialaisia näkyy myös Ylen kanavilla, lukuun ottamatta kello 19-21 välistä lähetysaikaa. Kiinassa kello on kuusi tuntia Suomen aikaa edellä. Valtaosa kisatapahtumista järjestään aamulla ja iltapäivällä Suomen aikaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lupaava suomalaisviikonloppu alppihiihdossa – Niko Kytösaho väläytti mäkihypyssä

Kommentoi Facebookissa