Pekingin tiistai tarjosi useita suomalaispettymyksiä – Ilkka Herola kaukana parhaasta tasostaan

Ilkka Herola on Suomen yhdistetyn urheilijoidemme ykkösnimi. (Kuva Olympiakomitea)

Yhdistetyssä, ampumahiihdossa, freestylessä ja taitoluistelussa nähtiin pettyneitä suomalaisia.

OLYMPIALAISET Pekingin olympialaisissa tiistaina ei nähty suomalaisriemua. Odotuksia menestyksestä oli lähinnä yhdistetyn suurmäen kisassa, jossa suomalaisten kokonaispanos oli pettymys.

Mitalitoivonakin olympialaisiin lähtenyt Ilkka Herola oli tuloksissa 16:s. Hän epäonnistui mäessä, jossa oli vasta 25:s.

– Mäki oli aika heikko suoritus. Oli vaikea paikka, mutta ei ollut suorituskaan hyvä. Jos on kolme minuuttia kärkeen, niin silloin ei ole enää mitään tehtävissä. Tämmöisiäkin päiviä tulee, Herola sanoi Olympiakomitean toimittamassa haastattelussa.

Herola oli ollut yhdistetyn normaalimäen kisassa kuudes. Silloin hän hyytyi mitalitaistosta hiihto-osuuden lopulla.

Eero Hirvosen sijoitus lopputuloksissa oli 20:s. Pyeongchangissa 2018 hän oli ollut vastaavassa olympiakisassa kuudes.

– Aika heikkoa hiihto ollut. Uskoi, että alkaa olla kauden parhaassa kunnossa ja hyvä fiilis, mutta kun tulee tänne ja hiihtäminen on tuollaista, niin en tiedä, mitä pitäisi tehdä, Hirvonen sanoi.

Arttu Mäkiaho oli suurmäen kisan 24:s. Otto Niittykosken sijoitus oli 37:s.

Ampumahiihdossa kehno suomalaisviesti

Ampumahiihdon miesten viestissä Suomella ei ollut jakoa. Suomi oli tuloksissa vasta 17:s, mikä ei vastannut odotuksia.

Suomi kilpaili nelikolla Heikki Laitinen, Tero Seppälä, Olli Hiidensalo ja Tuomas Harjula.

– Aika huono suoritus oli kaiken kaikkiaan joka osa-alueella. Ei onnistunut ammunnassa eikä myöskään hiihtopuolella. Kaksi sakkokierrosta on auttamatta liikaa ja varapaukkuja sitä myötä tuli käytettyä myös liikaa. Aikaa meni ja aika kaukana ollaan, avausosuudella epäonnistunut Laitinen sanoi.

Olympiavoiton vei Norja. Kisa oli dramaattinen, sillä viimeiseen pystyammuntaan tultaessa Norja oli minuutin kärkeä jäljessä.

Freestylessä odotettu suomalaiskarsiutuminen

Freestylessä kisattiin tiistaina miesten slopestylen karsinta. Suomen ainoa edustaja Simo Peltola oli 27:s.

Peltolan parhaaksi laskuksi jäi ensimmäisen kierroksen lasku, josta hän sai pisteitä 35,01. Sillä ei ollut asiaa finaaliin, johon pääsi 12 parasta. Peltolalta ei finaalipaikkaa odotettukaan, mutta suoritus olisi voinut mennä paremmin.

– Tänään ei lähtenyt niin hyvin kuin olisin halunnut. Yritin parhaani, mutta reilit epäonnistui ja se on tässä meidän lajissa, että kun ne epäonnistuu, niin ranilla ei voi menestyä. Sitten pistin shown päälle, se on mun juttu. Olen ollut aina showmiehiä ja se oli mukavaa saada katsomoon vähän iloa ja tietoa millaista tämä meidän laji voisi olla. Toivottavasti tulee vielä joskus uusi mahdollisuus näyttää mitä osaan, Peltola totesi olympiakokemuksestaan.

Jenni Saarinen täpärästi vapaaohjelmaan

Taitoluistelun lyhytohjelmassa olympiadebyyttinsä tehnyt Jenni Saarinen eteni täpärästi torstaina luisteltavaan vapaaohjelmaan. Saarinen sai luistelustaan 56,97 pistettä.

Tuloksissa Saarinen oli 25:s. Hän pääsi jatkoon viimeisenä luistelijana.

Lyhytohjelma on ollut Saarisen vahvuus tällä kaudella, mutta nyt hän ei onnistunut suorituksessaan, Ensimmäisen hyppy-yhdistelmän virheen hän sai paikattua, mutta kolmoissalchowin hän joutui helpottamaan kaksoishypyksi.

– Päällimmäisenä on vähän pettynyt olo, ei ollut se, mitä ollaan harjoiteltu. Kyllä se virhe siellä harmittaa tosi paljon. Yritin nauttia ihan jokaisesta sekunnista jäällä ja toivon, että se näkyi myös ulospäin. Tietysti harmittaa tosi paljon, että siinä nyt kävi sitten hyppyjen osalta näin, Saarinen jutteli.

Vapaaohjelma luistellaan Pekingissä torstaina.

Teksti Otto Palojärvi, Peking

Lue myös: Leijonat kohtaa Sveitsin keskiviikkona – myös punavalkoisissa pelaa suomalainen

Kommentoi Facebookissa