Pekka Virta palasi pukukoppiin – Lukko jyrää

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin. (Kuva AOP)

Koronan takia 27 päivää teho-osastolla ollut Pekka Virta on tehnyt paluun Lukon pukukoppiin. Lukko onkin viiden ottelun voittoputkessa.

JÄÄKIEKKO SM-liigan kärkijoukkue Rauman Lukko voitti tiistaina Turussa TPS:n 4-1. Lukolta kantautui vieläkin ilahduttavampia uutisia jo ennen ottelua. Lukko vahvisti, että päävalmentaja Pekka Virta on palannut pukukoppiin.

Koronaviruksen takia Turun yliopistollisen sairaalan teho-osastolla 27 päivää ollut Virta on edelleen sairauslomalla, mutta hän on ollut taas osana joukkueen arkea viikon ajan JYP-kotiottelusta lähtien. Virta on seurannut joukkueensa otteita katsomosta käsin.

Peksi (Virta) on tehnyt paljon hyviä juttuja. Ollaan löydetty kadotettuja juttuja peliin, TPS-ottelun avausmaalin viimeistellyt Sebastian Repo painotti C Moren haastattelussa.

Virtaa ei toistaiseksi nähdä kuitenkaan vaihtoaitiossa. Hän tarvitsee vakavan sairastumisensa jälkeen yhä lisähappea.

Lukko on voittanut viisi ottelua putkeen. Lukolla on nyt kaksi peräkkäistä voittoa sarjassa kolmantena olevasta Palloseurasta. Lauantaina TPS oli kaatunut voittomaalikisassa.

– Minusta tämä ottelu oli meiltä parempi. Tehtiin hyvin hommia 60 minuuttia, Repo alleviivasi.

Tiistain kierroksen huipputärkeät ottelut viimeisen playoff-paikan osalta pelattiin Hämeenlinnassa ja Vaasassa. HPK pisti hyvin hanttiin suoraa playoff-paikkaa haarukoivalla Tapparalle, mutta kirvesrintojen kantti kesti loppuun asti. Tappara voitti ottelun maalein 2-1.

Vaasan Sportilla ei ollut puolestaan mitään jakoa toista karanteenista palannutta joukkuetta Ilvestä vastaan. Ilves nollasi Sportin maalein 4-0.

KalPa haarukoi tiistaina Lukon tapaan viidettä peräkkäistä voittoa. KooKoo oli asiasta kuitenkin täysin toista mieltä Kuopiossa pelatussa ottelussa ja kävi hakemassa täyden potin Kouvolaan numeroin 5-3.

KalPa on sarjassa viidentenä. KooKoo on yhdeksäntenä.

Teksti Kari Aho ja Otto Palojärvi

LUue myös: Oulun Kärpillä surkea vaihe meneillään

Kommentoi Facebookissa