Teemu Pukille hattutemppu – taistelee maalikuninkuudesta

Teemu Pukki on sekä Huuhkajien että Norwichin tehohyökkääjiä.

Teemu Pukki on sekä Huuhkajien että Norwichin tehohyökkääjiä. (Kuva AOP)

Teemu Pukki teki kolme maalia, kun Norwich murskasi Huddersfieldin 7-0.

JALKAPALLO Teemu Pukki oli tiistaina hurjassa vireessä, kun hänen edustamansa Norwich murskasi Englannin jalkapallon kakkossarjassa The Championshipissa Huddersfieldin tylyin lukemin 7-0. Pukki tehtaili murskajaisissa hattutempun ja syötti lisäksi yhden maalin.

Pukki avasi maalihanansa 8. minuutilla. Toisen maalinsa hän teki 12 minuuttia myöhemmin. Hattutemppunsa Pukki sinetöi rangaistuspotkusta, kun ottelua oli pelattu 61 minuuttia.

Pukki on tehtaillut tällä kaudella Championshipissa jo 25 maalia. Pukin edellä maalipörssissä on vielä Brentfordin Ivan Toney 28 maalillaan. Tiistaina Toney jäi maaleitta, kun Brentford pelasi Birmingham Citya vastaan maalittoman tasapelin.

Nousua Valioliigaan tekevä Norwich johtaa sarjaa 40 kierroksen jälkeen 87 pisteellään. Toisena olevalla Watfordilla on koossa 79 pistettä.

Kaksi parasta nousee ensi kaudeksi Valioliigaan. Nousunsa varmistamiseen Norwich tarvitsee kuudesta ottelusta neljä pistettä, eikä välttämättä edes niitäkään.

Pelaamatta Norwichilla on kuusi ottelua. Pukilla on vielä sauma voittaa Championshipin kauden maalikuninkuus, mihin hän pystyi kaksi vuotta sitten.

Viime kaudella Norwich pelasi Valioliigassa. Todennäköiseltä näyttää, että Norwich ja Pukki palaavat pääsarjatasolle tämän kauden jälkeen.

Marcus Forssin edustama Brentford on sarjassa kolmantena. Birmingham-ottelussa Forss aloitti penkillä ja pääsi tositoimiin vasta 86. minuutilla.

Forss antoi viime viikolla Suomen maajoukkueen lehdistötilaisuudessa ymmärtää, että seuravaihto olisi mahdollinen hänen vähäisen peliaikansa takia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajilla lupaavia tuloksia – ongelmat kuitenkin vahvasti esillä

Kommentoi Facebookissa