Pelicansilta tyly potkuratkaisu – ”valmentajaruumis” Ville Nieminen kertoi voivansa edelleen hyvin

Ville Nieminen sai Pelicansista potkut.

Ville Nieminen sai Pelicansista potkut. (Kuva: AOP)

Pelicans antoi Ville Niemiselle potkut. Lauantaina myös joukkueen bussi hajosi ja omilla kyydeillään Hämeenlinnaan tulleet Pelicansin pelaajat taipuivat HPK:lle 1-2.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa koettiin lauantaina jo kauden neljännet valmentajapotkut. Ilveksen Karri Kiven, TPS:n Kalle Kaskisen ja Sportin Ari-Pekka Pajuluoman kohtalon koki Pelicansin Ville Nieminen.

Pelicansin hallitus ilmoitti vapauttavansa päävalmentaja Ville Niemisen tehtävistään välittömästi.

– Joukkueen tämän kauden esitykset ovat olleet iso pettymys kaikille. Kurssia ei ole saatu käännettyä kovasta yrityksestä huolimatta, joten koemme tämän olevan ainut oikea ratkaisu tässä tilanteessa. Haluamme kiittää Niemistä Lahessa tehdystä työstä ja toivotamme hänelle menestystä tulevaisuuteen, Pelicansin hallituksen puheenjohtaja, monet kiekkokiemurat kokenut legendaarinen Pentti Matikainen kommentoi seuransa verkkosivuilla.

Pelaajana Stanley Cupin ja olympiahopeaa voittanut Nieminen julkaisi varsin tunteikkaan tiedotteen.

Valmentajaruumishan tässä tuli, ja surmanluodin tuloaukko löytyy rintalastan vierestä. On kuitenkin muistettava, että valmentajuus on siinä määrin erikoinen elämänlaji, että siinä ruumiitkin voivat oppia uudestaan kävelemään. Ihminen Ville Juhani Nieminen on voinut ja voi edelleen erittäin hyvin, Nieminen tilittää.

Pelicansin uuden päävalmentajan Jesse Wellingin pesti ei alkanut lauantaina mukavissa merkeissä. Pelicansin bussi hajosi jo ennen matkaa Hämeenlinnaan, eikä uutta ehditty saamaan tilalle. Näin Pelicansin pelaajat matkustivat vieraspeliin HPK:ta vastaan omilla kyydeillään.

HPK voitti Pelicansin 2-1. Viimeisestä seitsemästä ottelustaan Pelicans on hävinnyt kuusi. Sarjataulukossa joukkue on kolmanneksi viimeisenä.

HIFK otti lauantaina toisen ison voittonsa peräkkäin, kun se kaatoi Tapparan Tampereella selvin 4-1-lukemin. HIFK:n viikonloppu oli upea. Ensin perjantaina se kaatoi kärkijoukkue Oulun Kärpät Helsingissä 2-0 ja nyt siis heti perään sarjakakkosen Tapparan.

Näin HIFK nousi 47 pisteeseen ja neljänneksi Liigassa. Tappara jatkaa toisena.

Perjantaina HIFK:lle taipunut Kärpät palasi lauantaina voittokantaan. Se kaatoi SaiPan 2-1-lukemin Julius Junttilan ja Radek Koblizekin osumilla.

JYP murskasi KalPan 4-1-lukemin. Ässät kaatoi Lukon 5-2 ja sai helpotusta ahdinkoonsa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK päätti Kärppien putken – ”Kyllä meillä on vielä matkaa Kärppiin”

Kommentoi Facebookissa