Perämoottoreita ja veneilytarvikkeita törkeän varkauden kohteina – taustalla rajat ylittävä rikollisuus

Veneisiin ja muun muassa perämoottoreihin voi kohdistua rikoksia myös sesongin ulkopuolella. (Kuvituskuva Fotolia)

Anastetun omaisuuden yhteenlaskettu arvo kohosi noin kahteensataantuhanteen euroon.

VARKAUDET Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi Kustavissa ja Taivassalossa syys-lokakuun aikana tapahtuneita epäiltyjä törkeitä varkauksia koskevan esitutkinnan. Asia siirretään Länsi-Suomen syyttäjäalueelle syyteharkintaan.

Kokonaisuudessa on kyse venealan yrityksiin kohdistuneista teoista, joiden yhteydessä anastettiin muun muassa perämoottoreita, veneilytarvikkeita ja työkaluja. Anastetun omaisuuden yhteenlaskettu arvo kohosi noin kahteensataantuhanteen euroon.

Esitutkinnan aikana on ollut vangittuna kolme henkilöä. Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille omien toimenpiteidensä ja tiedonhankintansa perusteella.

Esitutkinnan yhteydessä poliisi löysi pienen osan anastetusta omaisuudesta, joka on saatu takaisin. Lisäksi epäiltyjen hallusta otettiin takavarikkoon joitakin tuhansia euroja käteistä rahaa, jonka epäillään olevan rikoksella saatua hyötyä. Epäillyt otettiin kiinni lokakuussa, kun he olivat poistumassa maasta.

– Tässä tapauksessa kyse on niin sanotusta rajat ylittävästä, liikkuvasta rikollisuudesta, sanoo rikosylikomisario Juha Kainonen Lounais-Suomen poliisista.

Vaikka varsinainen veneilykausi on jo ohi, Lounais-Suomen poliisi muistuttaa, että veneisiin ja muun muassa perämoottoreihin voi kohdistua rikoksia myös sesongin ulkopuolella. Siksi omaisuuden suojasta on syytä huolehtia myös talvisäilytyksen aikana.

Lue myös: Nuori yritti viedä vanhuksilta omaisuutta teräaseella uhaten – poliisi julkaisi tuntomerkit

Kommentoi Facebookissa