Perussuomalaisten vaalipäällikön murhan yrityksen tutkinnassa edistytty – kaksi vangittu todennäköisin syin

Teosta epäiltyinä on Keski-Suomen alueella otettu kiinni kaksi miestä, jotka käräjäoikeus vangitsi.

Teosta epäiltyinä on Keski-Suomen alueella otettu kiinni kaksi miestä, jotka käräjäoikeus vangitsi. (Kuva AOP)

Poliisi kaipaa yleisöltä edelleen tietoja ja silminnäkijähavaintoja tapauksesta.

MURHAN YRITYS Poliisi on edistynyt Jämsässä heinäkuussa tapahtuneen epäillyn murhan yrityksen esitutkinnassa. Teosta epäiltyinä otettiin 3. syyskuuta Keski-Suomen alueella kiinni kaksi miestä, joita poliisi vaati vangittaviksi Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa 6. syyskuuta.

Epäilty murhan yritys tapahtui Jämsänkoskella 17. heinäkuuta noin kello 9-10 aikaan ja kohteena oli perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö Pekka Kataja.

Juttuvinkki: Poliittiseksi epäiltyä pahoinpitelyä tutkitaan nyt tapon yrityksenä – ”Olemme saaneet ristiriitaisia tietoja tekijöistä”

Vuonna 1981 syntynyt mies vangittiin käräjäoikeudessa todennäköisin syin murhan yrityksestä epäiltynä. Vuonna 1976 syntynyt vangittiin tällöin syytä epäillä -perusteisesti, ja perjantaina 11. syyskuuta hänet vangittiin todennäköisin syin murhan yrityksestä epäiltynä Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Syytteen noston määräpäivä on 1. joulukuuta 2020.

– Esitutkinta on edelleen kesken ja jatkuu vangitsemisten jälkeen muun muassa kuulemisilla ja teknisellä tutkinnalla. Poliisi selvittää epäillyn rikoksen motiivia, eikä sitä voida kommentoida kuulemisten ollessa kesken, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto KRP:stä.

Poliisi kiittää tähän mennessä saaduista tiedoista mutta kaipaa yleisöltä edelleen tietoja ja silminnäkijähavaintoja tapauksesta. Vihjeet voi ilmoittaa numeroon 0295 418 622 tai sähköpostitse osoitteeseen rikosvihje.krp(a)poliisi.fi.

Lue myös: Vaalipäällikön murhan yrityksen tutkinta siirtyy KRP:lle – yleisövihjeitä kaivataan edelleen

Kommentoi Facebookissa