Vaalipäällikön murhan yrityksen tutkinta siirtyy KRP:lle – yleisövihjeitä kaivataan edelleen

Poliisi pyytää edelleen vihjeitä ja havaintoja tapaukseen mahdollisesti liittyvistä tapahtumista ja henkilöistä.

Poliisi pyytää edelleen vihjeitä ja havaintoja tapaukseen mahdollisesti liittyvistä tapahtumista ja henkilöistä. (Kuva AOP)

Teosta epäillään ja etsitään kahta miestä, joiden tarkkoja tuntomerkkejä ei ole julkaistu.

TAPON YRITYS Perjantaina 17. heinäkuuta Jämsässä tapahtuneen väkivallanteon esitutkinta on siirtynyt Keskusrikospoliisille. Esitutkinta on edennyt, ja tapahtumien kulkuun liittyvien yksityiskohtien vuoksi asiaa tutkitaan nyt epäiltynä murhan yrityksenä. Asian rikosnimikkeet voivat vielä tarkentua tutkinnan edetessä.

Epäilty murhan yritys tapahtui Jämsänkoskella 17. heinäkuuta aamulla noin kello 9–10 aikaan. Uhri on perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö Pekka Kataja. Kataja sai kotiovellaan tapahtuneen väkivallanteon seurauksena lukuisia vammoja, häntä oli lyöty useasti vasaralla.

– Tapauksen esitutkinta on kesken ja sitä jatketaan aktiivisesti. Tämänhetkisten tietojen perusteella kyseessä on raaka henkeen ja terveyteen kohdistunut teko, jonka tutkinnassa Keskusrikospoliisi ja Sisä-Suomen poliisilaitos tekevät edelleen tiivistä yhteistyötä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Karhunen Keskusrikospoliisista.

Kaksi miestä oli tullut Katajan kotiovelle ja sanonut tuovansa lähetystä perussuomalaisilta. Kun Kataja oli avannut oven, miehet olivat käyneet hänen kimppuunsa. Tarkkoja tuntomerkkejä ei ole julkaistu, Kataja on nyt epäillyt medialle, että teon taustalla saattaisi olla äärioikeisto.

Poliisi pyytää edelleen vihjeitä ja havaintoja tapaukseen mahdollisesti liittyvistä tapahtumista, henkilöistä tai muusta asiaan liittyvästä. Vihjeet voi ilmoittaa numeroon 050 456 0471 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.keski-suomi(a)poliisi.fi.

Lue myös: Poliittiseksi epäiltyä pahoinpitelyä tutkitaan nyt tapon yrityksenä – ”Olemme saaneet ristiriitaisia tietoja tekijöistä”

Kommentoi Facebookissa