Kristiina Mäkelä hurjassa vireessä – hätyyttelee Suomen ennätystä

Kristiina Mäkelä hätyyttelee kolmiloikan Suomen ennätystä

Kristiina Mäkelä hätyyttelee kolmiloikan Suomen ennätystä. (Kuva AOP)

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ylitti Orimattilassa jokaisella kuudella yrityksellään 14 metrin rajan.

YLEISURHEILU Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä oli loistovireessä Orimattilan Tähtikisoissa tiistaina. Mäkelä oli täysin ylivoimainen ja voitti kisan tuloksella 14,30.

Mäkelä ylitti jokaisella suorituksellaan 14 metriä. Hän on voittotuloksellaan vain yhden senttimetrin päässä ulkoratojen ennätyksestään.

Mäkelän ensimmäiset loikat kantoivat 14,33, mutta tulos ei ollut tilastokelpoinen liian kovan myötätuulen takia. Toisellaan hän venytti 14,18 ja kolmas toi voittotuloksen 14,30. Neljäs yritys kantoi 14,19, viidennellä tuli 14,09 ja viimeisellä 14,22.

– Suomen ennätys oli se mitä halusin, mutta nämä olivat hyviä hyppyjä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Mäkelä kommentoi SUL:n tiedotteessa.

Mäkelän tilastokelpoinen ennätys on 14,31. Sen hän loikki vuonna 2018 Jyväskylässä.

– Haluan hypätä sen 14 ja puoli metriä. Nyt tuntuu hyvältä ja kroppa on kunnossa, Mäkelä linjasi syyskesän tavoitteitaan.

Juttuvinkki: Kirja olympialaisten koomisemmasta historiasta – Martti Vainio ja talonmies eivät mukana

Suomen ennätystuloksen 14,39 venytti Heli Koivula-Kruger vuonna 2003. Mäkelä on Suomen kaikkien aikojen tilastossa toisena.

Suomen kaikkien aikojen tilaston kolmosena on vuonna 2003 tuloksen 14,18 venyttänyt Natalia Kilpeläinen. Senni Salminen loikki tämän vuoden kesäkuussa 14,04 ylittäen neljäntenä suomalaisena 14 metrin rajan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Annimari Korte lähellä Suomen ennätystä – miesten 100 metrillä kova aika

Kommentoi Facebookissa