Pienkoneen putoamisessa menehtyi 50-vuotias mies – ”Kone syöksyi jyrkässä kulmassa kiitotien viereen”

Onnettomuuskone oli Otkesin mukaan kuvan kaltainen ultrakevyt kaksipaikkainen Eurostar.

Onnettomuuskone oli Otkesin mukaan kuvan kaltainen ultrakevyt kaksipaikkainen Eurostar. (Kuva Adrian Pingstone)

Lento-oppilas menehtyi onnettomuudessa Pirkkalan lentokentällä.

ONNETTOMUUS Poliisi sai 31.7.2019 klo 20.54 ilmoituksen Pirkkalan lentokentällä tapahtuneesta lento-onnettomuudesta, jossa ultrakevyen lentokoneen kuljettaja menehtyi. Onnettomuudessa menehtynyt on noin 50-vuotias lento-oppilas ja kotoisin Pirkanmaalta.

Onnettomuustutkintakeskus suorittaa onnettomuuden tutkinnan yhteistyössä poliisin kanssa. Kone putosi heti lähtönsä jälkeen kentän viereiselle viheralueelle, Otkesilla on video tapahtuneesta.

– Tässä vaiheessa tiedämme, että kone oli heti lentoon lähdöstä lähtenyt kaartamaan vasemmalle ja tehnyt lähes kokonaisen ympyrän nousten muutaman kymmenen metrin korkeuteen ja sieltä tullut jyrkässä kulmassa ja syöksynyt kiitotien viereen, ilmailuonnettomuuksien johtava tutkija Ismo Aaltonen kertoo Ylelle.

Pudonnut kone oli Otkesin mukaan ultrakevyt kaksipaikkainen tsekkivalmisteinen Eurostar-kone, mutta lento-oppilas oli koneessa yksin. Pirkkalan lentokenttä suljettiin onnettomuuden johdosta ja lennot ohjattiin yöllä muille kentille.

Viime viikonvaihteessa Kajaanissa putosi harrasterakenteinen pienlentokone, vuonna 1951 syntynyt lentäjä menehtyi pakkolaskussa.

Lue myös: Pienlentokone putosi pakkolaskussa pellolle – lentäjä menehtyi onnettomuudessa

Kommentoi Facebookissa