Pizzerian polttopulloiskun syy selviämässä – kosto omistajalle edellisen päivän tappelusta

Kuvan kaltainen polttopullo heitettiin espoolaisen pizzerian ikkunasta sisään, kun ravintolassa oli asiakkaita.

Kuvan kaltainen polttopullo heitettiin espoolaisen pizzerian ikkunasta sisään, kun ravintolassa oli asiakkaita. (Kuvituskuva Fotolia)

Esitutkinnan aikana on teon nimikkeiksi tarkentunut törkeä tuhotyö ja murhan yritys.

RIKOS Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen rikostutkinnassa on tutkittu Espoon Kyyhkysmäessä sijaitsevaan pizzeriaan 25.6.2017 kohdistunutta törkeää tuhotyötä. Päivän Lehti kirjoitti tapauksesta tässä.

Kaksi miestä heitti kumpikin yhden polttopullon samassa kiinteistössä sijaitseviin kahteen saman omistajan ravintolaan. Toisessa ravintolassa oli tapahtuma-aikaan useampia asiakkaita ja kaksi ravintolan työntekijää.

Toinen ravintola oli suljettuna, mutta ensimmäisen ravintolan syttymisen jälkeen yksi työntekijöistä avasi ravintolan oven hakeakseen sieltä sammutusvälineitä. Tässä yhteydessä toinen tekijöistä heitti hallussaan olleen polttopullon tämän ravintolan sisälle. Toinen ravintola tuhoutui palossa täysin ja jälkimmäisen osalta ravintolaan tuli lähinnä savuvahinkoja.

Poliisi otti kiinni heti tapahtuman jälkeen rikospaikan läheisyydestä 32-vuotiaan miehen, jonka epäillään heittäneen polttopullon. Toisen polttopullon heittäjän henkilöllisyys selvisi esitutkinnan aikana myöhemmin ja hänet otettiin kiinni kotoaan.

Esitutkinnan aikana on tarkentunut nimikkeiksi törkeä tuhotyö ja murhan yritys. Näihin nimikkeisiin epäillään kolmea miestä joiden iät ovat 32-, 35- ja 34 -vuotta. Lisäksi epäillään 42-vuotiasta miestä yllytyksestä törkeään tuhotyöhön ja murhan yritykseen sekä 28-vuotiasta naista avunannosta näihin tekoihin.

Teon motiiviksi epäillään kostoa pizzerian omistajaa kohtaan, johtuen edellisenä päivänä tapahtuneesta fyysisestä välikohtauksesta pizzeriassa.

Esitutkinnan aikana on ollut todennäköisin syin epäiltyinä vangittuna kolme epäillyistä ja heistä kaksi on edelleen vangittuna. Asian esitutkinta on päättynyt ja asia on syyteharkinnassa.

Kommentoi Facebookissa