Poliisi esti katujengien välisen väkivallanteon – tapahtumassa oli joukkotappelun uhka

Poliisi ei olisi pystynyt takamaan tilaisuuden yleistä järjestystä ja turvallisuutta riittävällä tasolla.

Poliisi ei olisi pystynyt takamaan tilaisuuden yleistä järjestystä ja turvallisuutta riittävällä tasolla. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisi otti tapahtumapäivänä kiinni 10 henkilöä Helsingin keskustan alueella.

KATUJENGIT Helsingin poliisi otti lokakuun alussa kiinni 10 henkilöä vakavan väkivallanteon estämiseksi. Kaksi henkilöä on vangittu.

Helsingin poliisin tietoon tuli joukkotappelun uhka tapahtumassa, joka piti järjestää Kaivohuoneella perjantaina 8. lokakuuta. Poliisi perui tapahtuman väkivallan uhan takia.

– Poliisi tulkitsi väkivallan uhan sellaiseksi, että tapahtuman järjestäminen ei olisi ollut mahdollista. Poliisi ei olisi pystynyt takamaan tilaisuuden yleistä järjestystä ja turvallisuutta riittävällä tasolla, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juhani Vuorisalo.

Tapaus liittyy pääkaupunkiseudun katujengeihin. Kyseessä on merkittävin jengeihin liittyvä tapaus, jonka poliisi on saanut estettyä.

Vangitut ovat kaksi noin 20-vuotiasta miestä. Heitä epäillään törkeästä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta ja törkeästä ryöstöstä. Poliisi sanoo, että se ei voi toistaiseksi avata tapauksen tutkintaa enempää.

Lue myös: Uusi väkivaltainen rikollisryhmä mukana – Suomeen tuotiin huumeita yli kuuden miljoonan euron arvosta

Kommentoi Facebookissa