Poliisi löysi rekasta ajopiirturin manipulointilaitteen – naamioitu GPS-laitteeksi

Laite oli piilotettu kojelaudan sisälle ja kytketty digitaalisen ajopiirturin ja sen anturin väliin.

Laite oli piilotettu kojelaudan sisälle ja kytketty digitaalisen ajopiirturin ja sen anturin väliin. (Kuva Poliisi)

Puolalaisen rekan kuljettaja kertoi, että myös kolmessa muussa yhtiön autossa on samanlainen laite.

LIIKENNE Länsi-Uudenmaan poliisin partio pysäytti iltapäivällä 27.4. Raaseporissa tiellä nro 51 teknistä tienvarsitarkastusta varten puolalaisen rekan. Tarkastuksessa ilmeni, että kuljettajalla oli käytössä elektroninen ajopiirturin manipulointilaite.

Laite oli piilotettu kojelaudan sisälle ja kytketty digitaalisen ajopiirturin ja sen anturin väliin. Kuljettajalla oli kaukosäädin, jolla hän sai kytkettyä digipiirturin tallentamaan lepoa myös ajon aikana. Kyseinen laite mahdollistaa ajo- ja lepoaikasäännösten rikkomisen ja kuljettaja voi ajaa vaikka vuorokauden ympäri – piirturin näyttäessä, että vaadittavat tauot on pidetty ajallaan.

Mainitunlaista manipulointilaitetta käytettäessä myöskään ajoneuvon ABS-jarrut eivät toimi siten kuin niiden pitäisi toimia. Kuljettajan matka keskeytettiin ja hänet määrättiin välittömästi ajokieltoon.

Kuljettaja kertoi alustavassa puhuttelussa, että myös kolmessa muussa heidän yhtiönsä Suomeen ajavassa autossa on samanlainen laite. Laitteet on naamioitu GPS-laitteiksi.

Poliisi on aikaisemmin maaliskuun lopulla pysäyttänyt Turunväylällä tarkastusta varten myös moldovalaisen rekan, jonka tarkastuksessa ilmeni, että kuljettajalla oli käytössä elektroninen ajopiirturin manipulointilaite.

Lue myös: Poliisi löysi kojelautaan kätketyn pienen laitteen – rekkakuski manipuloi kaukosäätimellä ajopiirturia

Kommentoi Facebookissa