Poliisi puhalluttaa viikonloppuina illalla ja yöllä – tehostettua valvontaa pikkujoululiikenteessä

Kuljettajien ajokunto voidaan tarkastaa myös lauantain ja sunnuntain aamuliikenteessä.

Kuljettajien ajokunto voidaan tarkastaa myös lauantain ja sunnuntain aamuliikenteessä. (Kuva Fotolia)

Poliisi valvoo myös yleistä järjestystä ja turvallisuutta etenkin anniskelupaikkojen läheisyydessä.

TURVALLISUUS Poliisi valvoo tehostetusti pikkujoululiikennettä marraskuun kahtena viikonloppuna 16.–18.11. ja 23.–25.11. raittiina pikkujoululiikenteessä -teemalla.

Valvontajakson aikana poliisi järjestää puhallusratsioita etenkin illalla ja yöllä. Kuljettajien ajokunto voidaan tarkastaa myös lauantain ja sunnuntain aamuliikenteessä.

– Ravintolaan tai muuhun juhlapaikkaan lähdettäessä auto on syytä jättää kotiin ja käyttää esimerkiksi julkisia kulkuvälineitä, jos aikoo juhlistaa pikkujouluja alkoholilla. Tärkeää on myös muistaa kiinnittää heijastin tai useampikin päällysvaatteisiin turvaamaan jalkaisin tapahtuvaa liikkumista, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta muistuttaa.

Rattijuopumusvalvonnan ohella poliisi valvoo myös yleistä järjestystä ja turvallisuutta etenkin anniskelupaikkojen läheisyydessä.

– Näkyvä valvonta ravintoloiden ja baarien lähettyvillä ennalta estää myös päihtyneenä ajoon lähtemistä, Ajaste toteaa.

Rattijuopumusonnettomuuksissa on tänä vuonna tammi-syyskuun aikana kuollut tai loukkaantunut yhteensä 398 ihmistä. Viime vuosina juuri marraskuu on ollut vakavien rattijuopumusonnettomuuksien suhteen tarkasteltuna vuoden synkimpiä kuukausia.

Lue myös: Rattijuoppojen ja maistelleiden määrä vähentyi hieman – huumekuskien määrä on kasvussa

Kommentoi Facebookissa