Poliisi pyysi poistamaan sateenkaarisuojatien – nyt Turku maalaa sateenkaaren värit Teatterisillalle

Teatterisilta ylittää Aurajoen Turun kaupunginteatterin kohdalta.

Teatterisilta ylittää Aurajoen Turun kaupunginteatterin kohdalta. (Kuva LPfi)

Sateenkaaren väreillä kaupunki kertoo haluavansa korostaa suvaitsevaisuutta ja vastuullisuutta.

SATEENKAARI Turku kertoo maalauttavansa sateenkaaren värit Aurajoen ylittävälle Teatterisillalle korostamaan kaupungin arvoja suvaitsevaisuudesta ja vastuullisuudesta. Sateenkaari maalataan sillalle kesäkuun aikana ja se on paikallaan elokuun loppuun saakka.

Sateenkaari tehdään Teatterisillan pinnassa olevaan taideteokseen, jonka on suunnitellut turkulainen kuvataitelija Jan-Erik Andersson. Andersson suunnittelee sateenkaaren nyt teokseensa koko sillan mitalle. Sateenkaari on tarkoitus spreijata siltaan yhdessä nuorten turkulaisten graffittitaiteilijoiden kanssa.

Ennen sateenkaaren värien spreijaamista Turun kaupunki tarkastaa ja tutkii, että sateenkaari voidaan tehdä Teatterisiltaa ja taideteosta vaurioittamatta ja myös poistaa ympäristöystävällisesti. Maalaus poistetaan elokuun jälkeen spraymaalien poistamiseen tarkoitetun yrityksen toimesta.

Turkuun maalattiin aikaisemmin sateenkaarisuojatie kaupunginteatterin eteen Itäiselle Rantakadulle teatterin aloitteesta. Sateenkaaren väreillä teatteri ja kaupunki halusivat viestiä ennakkoluulottomuutta, suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoa sekä tukivat seksuaalisuuden ja sukupuolen monimuotoisuutta.

Sateenkaarisuojatie suunniteltiin ja toteutettiin yhteistyössä kaupunginteatterin sekä Turun kaupungin liikennesuunnittelun, kunnossapidon ja viestinnän kesken. Sateenkaarisuojatie jouduttiin kuitenkin poistamaan poliisin pyynnöstä, sillä poliisin mukaan suojatie oli tieliikennelain vastainen.

Sateenkaarisuojatien kulut maksoi Turun kaupunginteatteri. Teatterisillan maalaamisen kulut maksaa Turun kaupunki.

Lue myös: Turku joutuu poistamaan sateenkaarisuojatien poliisin pyynnöstä – maalaus on tieliikennelain vastainen

Kommentoi Facebookissa