Poliisi raahautui pakenevan auton oviaukossa – kuljettaja taltutettiin lopulta etälamauttimella

Poliisi takavarikoi auton rikoksentekovälineenä. (Kuvituskuva Poliisi)

Kuljettaja oli ottanut käyttöönsä auton vara-avaimet ja lähtenyt ajamaan eteenpäin.

LIIKENNETURVALLISUUS Poliisi sai tiistaina 12. joulukuuta 2023 iltapäivällä hälytystehtävän Muhokselle, missä henkilön epäiltiin anastaneen kaupasta alkoholia. Ilmoituksen mukaan mies oli poistunut paikalta henkilöautolla.

Poliisipartio tavoitti kyseisen auton ja pysäytti sen tarkastusta varten. Anastusrikoksesta epäilty mies oli autossa matkustajana. Kun toinen poliisimiehistä saatteli miestä poliisiautoon, jäi toinen poliiseista puhuttamaan auton kuljettajaa, ottaen tältä auton avaimet haltuunsa. Kuljettaja oli kuitenkin ottanut käyttöönsä auton vara-avaimet, käynnistänyt auton ja yhtäkkiä lähtenyt ajamaan eteenpäin.

Auton oviaukossa ollut poliisimies raahautui noin 20 metrin matkan auton mukana, kunnes hän pudottautui pois kyydistä. Poliisimies loukkasi tilanteessa jalkaansa. Poliisi tavoitti auton kuljettajan hetkeä myöhemmin ja joutui kiinniottotilanteessa käyttämään etälamautinta vastarinnan murtamiseksi.

Poliisi epäilee auton kuljettajaa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Miehen liikenteessä käyttämä auto oli aiemmin määrätty ajokieltoon, joten hänen epäillään syyllistyneen myös ajoneuvorikkomukseen.

Poliisi takavarikoi auton rikoksentekovälineenä.

Lue myös: Alaikäinen yritti ajaa traktorilla toisen henkilön päälle – alle jäi kaksi mopoa

Kommentoi Facebookissa