Poliisi teki päätökset kahden loukkaantuneen karhun osalta – toinen loukutetaan, toinen lopetetaan

Joensuun Enossa pentujensa kanssa liikkuvaa karhua yritetään vielä loukuttaa.

Joensuun Enossa pentujensa kanssa liikkuvaa karhua on yritetty loukuttaa. (Kuva Poliisi)

Lieksassa ja Joensuun Enossa liikkuvat karhut loukkaantuivat pienpetoraudoissa.

KARHUT Poliisi on tehnyt päätökset kahden pienpetorautoihin loukkaantuneen karhun osalta Pohjois-Karjalassa.

Lieksan rautakarhu lopetetaan eläinsuojelullisista syistä, joita ovat kipu ja tarpeeton kärsimys. Keinoja eläimen auttamiseksi ei poliisin mukaan käytännössä ole. Luonnonvarakeskuksen asiantuntijoiden ja usean eläinlääkärin mukaan lopettaminen on eläinsuojelun näkökulmasta ainoa ja perusteltu ratkaisu.

Poliisin lopetusmääräys astuu voimaan 22.7.2021 ja on voimassa 19.8.2021 saakka. Poliisi on pyytänyt Lieksan riistanhoitoyhdistykseltä suurriistavirka-apua eläimen lopettamiseksi.

Rautakarhua seuraa kaksi ylivuotista erauspentua, joita ei lopeteta. Asiantuntijoiden mukaan erauspennut selviytyvät hyvin suurella todennäköisyydellä talven yli ilman emoa. Jos eläin saadaan lopetettua, se toimitetaan Ruokavirastoon tutkittavaksi.

Joensuun Enon rautakarhun loukutusta yritetään perjantaihin 30.7.2021 klo 12.00 saakka. Karhu liikkuu tämänvuotisten pentujensa kanssa. Itä-Suomen poliisia tehtävässä avustavat Suomen riistakeskus, Luonnonvarakeskuksen asiantuntijat ja kokenut villieläimiä tutkinut eläinlääkäri.

Lue myös: Poliisi varoittaa loukkaantuneesta karhusta – naaraskarhun mukana liikkuu kolme pentua

Kommentoi Facebookissa