Poliisi turvaa koulumatkoja – tottumattomia tienkäyttäjiä ilmestyy taas teille

Myös kaikkein pienimmät ja liikenteeseen tottumattomat koululaiset alkavat kulkea koulumatkoja. (Kuvituskuva Fotolia)

Valvontaa suoritetaan valtakunnallisesti koulujen alusta elokuun 21. päivään saakka.

LIIKENNETURVALLISUUS Poliisi valvoo ensimmäisten kouluviikkojen aikana tehostetusti liikennettä koulujen lähettyvillä. Valvonnan tavoitteena on liikenneonnettomuuksien ennalta estäminen ja koululaisten turvallisen koulumatkan varmistaminen.

‒ Poliisin näkyvä valvonta rauhoittaa liikennettä ja lisää koululaisten koulumatkojen turvallisuutta ja myös turvallisuuden tunnetta, toteaa poliisitarkastaja Tuomo Katajisto Poliisihallituksesta.

Poliisin valvonnan pääpaino on tulevina viikkoina nopeuksissa ja suojatiesääntöjen noudattamisessa. Nopeuksia valvotaan erityisesti koulujen läheisyydessä ja muissa taajamien riskipaikoissa. Valvontaa suoritetaan valtakunnallisesti koulujen alusta elokuun 21. päivään saakka.

Valvontaa kohdistetaan myös pyöräilijöiden ja kevyiden sähköajoneuvojen kuljettajien toimintaan, liikennevalojen noudattamiseen, turvalaitteiden käyttöön sekä tarkkaamattomuutta aiheuttaviin tekijöihin liikenteessä.

Myös ajoneuvojen turvalliseen ja tieliikennelain mukaiseen pysäyttämiseen ja pysäköintiin koululaisia kouluun tuotaessa tai sieltä haettaessa kiinnitetään huomiota.

‒ Laki edellyttää erityisen varovaisuuden noudattamista lapsia lähestyttäessä ja riittävän alhaisen nopeuden käyttämistä. Tämä korostuu nyt, kun kaikkein pienimmät ja liikenteeseen tottumattomat koululaiset alkavat kulkea koulumatkoja. Lapsi on lainkin mukaan elävä varoitusmerkki, Katajisto muistuttaa.

Lue myös: Lähes joka kolmas suomalainen on pyörävarkauden uhri – varkaudet keskittyvät isoihin kaupunkeihin

Kommentoi Facebookissa