Poliisi tutkii jalankulkijan tahallista yliajoa – ”Epäilty vain kiihdytti vauhtia”

Poliisi toivoo silminnäkijätietoja tai vihjeitä tapauksesta tietäviltä.

Poliisi toivoo silminnäkijätietoja tai vihjeitä tapauksesta tietäviltä. (Kuva AOP)

Uhri otti kiinni auton ikkunasta ja raahautui ajoneuvon mukana, kun epäilty jatkoi ajamista.

LIIKENNETURVALLISUUS Helsingin poliisilla on tutkinnassa tapaus, jossa miehen epäillään ajaneen jalankulkijan yli Harjutorin kohdalla tiistaina 14. heinäkuuta kello 18 jälkeen. Hätäkeskuksen ilmoituksen mukaan henkilöauton kuljettaja oli ajanut miespuolisen jalankulkijan yli ja poistunut paikalta osoitteessa Helsinginkatu 3–5.

Uhri oli lähestynyt epäillyn pysäytettyä autoa. Yhtäkkiä kuljettaja oli kiihdyttänyt nopeasti ja osunut asianomistajaan auton vasemmalla etukulmalla. Uhri otti kiinni auton ikkunasta ja raahautui ajoneuvon mukana, kun epäilty jatkoi ajamista. Asianomistaja käski kertomansa mukaan kuljettajaa pysähtymään.

– Esitutkinnan perusteella epäilty vain kiihdytti vauhtia. Hän heilutti autoa puolelta toiselle ja teki tiukan käännöksen. Uhri paiskautui maahan ja pyöri Helsinginkadun yli vastapäiselle liikenteenjakajalle. Epäilty kaasutti pois paikalta, kertoo tutkinnanjohtaja, komisario Tuomas Lindholm.

Asianomistaja selvisi tilanteesta lievin fyysisin vammoin. Tapausta tutkitaan rikosnimikkeillä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja törkeän pahoinpitelyn yritys.

Poliisi toivoo silminnäkijätietoja tai vihjeitä tapauksesta tietäviltä. Kaikki tiedot pyydetään osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai 050 562 7405.

Lue myös: Lenkkeilemässä ollut 16-vuotias tyttö kuoli – paikalta poistunutta yliajajaa epäillään rattijuopumuksesta

Kommentoi Facebookissa