Poliisi valvoi huumausainerikollisuutta – yli 150 epäiltyä kiinni, aseita, huumeita ja rahaa takavarikoitiin

Rikoksesta epäiltyinä otettiin kiinni 156 henkilöä, joista 33 pidätettiin ja yksi vangittiin.

Rikoksesta epäiltyinä otettiin kiinni 156 henkilöä, joista 33 pidätettiin ja yksi vangittiin. (Kuva AOP)

Poliisi paljasti kahden viikon valvontajakson aikana tuloksekkaasti eritasoisia huumausainerikoksia.

HUUMAUSAINEET Poliisi valvoi koko Suomen kattavasti huumausainerikollisuutta viikkojen 42 ja 43 aikana. Poliisilaitokset raportoivat teemaan liittyen 154 huumausainerikosta, 248 huumausaineen käyttörikosta ja 14 törkeää huumausainerikosta.

– Poliisi paljasti kahden viikon valvontajakson aikana tuloksekkaasti eritasoisia huumausainerikoksia. Valvonnan yhteydessä tehdyissä etsinnöissä takavarikoitujen ampuma-aseiden ja haltuun otetun rahan määrä on kasvanut viime vuosiin verrattuna, arvioi poliisitarkastaja Teemu Saukoniemi.

Lisäksi valvonnan yhteydessä ilmeni 59 liikennejuopumusta. Poliisi tavoitti valvonnan yhteydessä myös 68 etsintäkuulutettua. Rikoksesta epäiltyinä otettiin kiinni 156 henkilöä, joista 33 pidätettiin ja yksi vangittiin. Kotietsintöjä tehtiin 160 ja paikanetsintöjä 82 kappaletta.

Valvonnan tuloksena takavarikoitiin 2,8 kiloa amfetamiinia, 13,3 kiloa marihuanaa, 900 grammaa hasista, 410 kannabiskasvia, ekstaasia takavarikoitiin 800 tablettia, metamfetamiinia 130 grammaa ja kokaiinia 11 grammaa.

Erilaisia huumaavia lääkkeitä takavarikoitiin useita satoja, eniten takavarikoitiin Rivotril-tabletteja. Suomessa edelleen melko harvinaista fentanyylia tai sen johdannaisia ja heroiinia ei valvonnassa havaittu.

– Kaikkiaan poliisin toimenpiteiden kohteina oli 454 rikoksesta epäiltyä henkilöä, näistä alle 18-vuotiaita oli 12. Ensimmäistä kertaa huumausainerikoksista kiinni jääneitä oli 35, toteaa poliisitarkastaja Saukoniemi.

Tehostetun valvonnan yhteydessä ilmenneissä ampuma-aserikoksissa takavarikoitiin yhteensä 22 asetta. Lisäksi otettiin poliisin haltuun yli 48 000 euroa rahaa. Valvonnassa ilmi tulleista jo päätetyistä rikosasioista annettiin 95 sakkovaatimusta ja 90 siirrettiin syyttäjälle. Poliisi antoi myös 39 huomautusta.

Valvontaan osallistuivat kaikki poliisilaitokset, jotka suorittavat valvontaa omien suunnitelmiensa mukaisesti.

Lue myös: Konetuliaseita, kiristystä, huumausaineita… – rikollisjärjestön jäseniä epäillään törkeistä rikoksista

Kommentoi Facebookissa