Poliisi valvoi tehostetusti huumausainerikollisuutta – takavarikkoon myös 17 ampuma-asetta

Valvonnan tuloksena takavarikoitiin myös erilaisia huumaavia lääkkeitä lähes 2000 tablettia.

Valvonnan tuloksena takavarikoitiin myös erilaisia huumaavia lääkkeitä lähes 2000 tablettia. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisin toimenpiteiden kohteina oli 326 rikoksesta epäiltyä henkilöä.

HUUMAUSAINEET Poliisi valvoi marraskuun alussa tehostetusti huumausainerikollisuutta. Valvontaan osallistuivat kaikki poliisilaitokset.

Poliisilaitokset raportoivat teemaan liittyen 140 huumausainerikosta, 196 huumausaineen käyttörikosta ja 13 törkeää huumausainerikosta. Näiden lisäksi valvonnan yhteydessä ilmeni 72 liikennejuopumusta. Poliisi tavoitti valvonnan yhteydessä myös 85 etsintäkuulutettua.

Valvontaa suoritettiin myös verkossa, edellä mainituista rikosepäilyistä lähes 40 olivat tietoverkkoavusteisia.

– Tietoverkkoavusteinen rikollisuus on viime vuosina kasvanut ja se näkyy vahvasti myös huumausainerikollisuudessa. Poliisi on kehittänyt toimintaansa vastatakseen osaltaan tähän haasteeseen, poliisitarkastaja Teemu Saukoniemi Poliisihallituksesta sanoo.

Valvonnan tuloksena takavarikoitiin muun muassa 1,3 kiloa amfetamiinia, kahdeksan kiloa marihuanaa, 900 grammaa hasista, 365 kannabiskasvia ja kokaiinia 135 grammaa. Ekstaasia takavarikoitiin lähes 700 ja erilaisia huumaavia lääkkeitä lähes 2000 tablettia.

Suomessa edelleen melko harvinaista fentanyylia tai sen johdannaisia ei valvonnassa havaittu, ei myöskään heroiinia. Sen sijaan korvaushoidossakin käytettävää subutexia takavarikoitiin 100 tablettia.

Tehostetun valvonnan yhteydessä takavarikoitiin yhteensä 17 ampuma-asetta. Lisäksi otettiin poliisin haltuun yli 48 000 euroa rahaa.

– Huumausainerikollisuuteen kohdennettavassa valvonnassa paljastuu usein myös muita rikoksia. Ampuma-aseita tavataan nykyään poliisitoiminnassa valitettavan usein. Se näkyi jälleen myös tehostetun valvonnan yhteydessä, Saukoniemi toteaa.

Poliisin toimenpiteiden kohteina oli 326 rikoksesta epäiltyä henkilöä, näistä alle 18-vuotiaita oli seitsemän ja ensimmäistä kertaa huumausainerikoksista kiinni jääneitä 18 henkilöä.

Lue myös: Uusi väkivaltainen rikollisryhmä mukana – Suomeen tuotiin huumeita yli kuuden miljoonan euron arvosta

Kommentoi Facebookissa